Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate folosi si alt tip de carne gatita (scoici, peste, pui). Vegetarienii pot inlocui carnea cu boabe de fasole, din cutie, bine scurse si spalate.
Se poate folosi si orez gatit cu o zi inainte, incalzit si apoi afanat cu o furculita.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
200 g orez cu bob lung
sare
piper alb
2 mere, curatate de coaja si cotor, taiate cubulete
5 linguri de ulei de masline
200 g creveti medii fierti, decorticati si taiati bucatele
100 g mazare verde, din cutie, bine spalata si scursa
2 lingurite de mustar de Dijon
2 lingurite de zahar
2 linguri de otet de mere
5-6 fire de marar proaspat, tocate

Instructiuni:
Se spala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei si se soteaza rapid, circa 1-2 minute, cubuletele de mar. Se scot si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se prepara un dressing, amestecand intr-un castron restul de ulei de masline cu otet, zahar, sare, piper alb si mustar, pana ce se dizolva zaharul.
Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza cubuletele de mar si bucatelele de creveti. Se stropesc cu sos si se orneaza cu marar tocat. Salata se serveste imediat.