Salata de creveti cu pui si mango

La GUXT Costel Clipescu si cu mine ne-am “jucat” cu ingredientele pe care le aveam la indemana dorind sa preparam o salata cu influente mixte, mediteraneene si asiatice. Am obtinut un preparat frumos colorat si decorativ,- o salata s-o mananci din ochi, cum se spune -, cu gust usor picant si acrisor, si cu un contrast de texturi interesant: ceva marcat MediterAsia.
Salata de creveti cu pui si mango

Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 4 persoane
Timp de preparare: 5 minute + marinare
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
12 creveti curatati (puteti lasa intacta doar codita, daca doriti)
150 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
sare
piper alb, macinat
2 linguri de suc de limeta
2 lingurite de ulei brun de susan
4 catei de usturoi, zdrobiti
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 lingura de vin alb sec
1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute
1 ardei gras galben, curatat si taiat fasiute
2 mango, curatate si taiate fasiute
4-6 cepe verzi, curatate si taiate bucatele, pe diagonala
4 maini zdravene de rucola
1 ardei iute rosu mic, curatat de seminte si tocat foarte marunt

Instructiuni:
Se amesteca jumatate din sucul de limeta si 1 1/2 lingura de ulei de floarea-soarelui cu vin alb, usturoi, sare si piper alb. Se imparte marinada in doua castroane. Se marineaza separat crevetii si fasiutele de pui, minim 30 de minute.

Se incinge 1 lingura de ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie mare. Se gatesc separat crevetii si puiul, circa 3-4 minute, pana ce crevetii isi schimba culoarea iar puiul este fraged si auriu. Se asezoneaza. Se scot pe prosoape de hartie, ca sa se raceasca si sa se scurga de ulei. Crevetii si puiul trebuie sa fie serviti la temperatura camerei.

Citeste si articolul →   7 arome romanesti – amestec de tip pasta

Intre timp se prepara un dressing amestecand uleiul de susan cu suc de limeta, restul de ulei de floarea-soarelui, sare si piper alb. Se prajesc la foc mediu semintele de floarea-soarelui pana ce incep sa se rumeneasca putin.

Se amesteca intr-un castron ardeii grasi, ceapa verde, rucola si dressing-ul. Se imparte salata intre 4 farfurii individuale. Se adauga in fiecare farfurie cate un sfert din fasiutele de pui si creveti. Se presara fiecare farfurie cu seminte de floarea-soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.