Salata de cuscus cu fructe

Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de vara, caci atunci veti simti din plin cat este de racoroasa, aromata si delicioasa.
Salata de cuscus cu fructe

Aceasta salata se poate servi ca gustare, mic dejun, cina usoara sau, cu putin adaus de zahar sau miere, chiar ca desert.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit
: 0
Ingrediente:
1 cana cu cuscus
sucul de la 1 lamaie
sucul de la 4 portocale
1 mango mediu, decojit si taiat cubulete
semintele dela 1 rodie
250 g miez de ananas proaspat, taiat cubulete
50 g menta, tocata marunt
1/4 lingurita de sare
1/2 lingurita de pudra de ghimbir
1/2 lingurita de scortisoara, macinata
1/2 lingurita de sumac
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
frunze de menta, pentru ornat
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron cuscusul sucul de portocala si de lamaie. Se adauga sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir si sumac si ee amesteca. Se lasa cuscusul 10 minute, sau pana se absoarbe tot lichidul.
Se adauga cubuletele de ananas si mango, semintele de rodie si frunzele de menta tocata. Se amesteca bine. Se serveste salata la temperatura camerei, sau refrigerata.

Citeste si articolul →   Supa crema de rosii cu mozzarella

13 comentarii pe “Salata de cuscus cu fructe

  1. mariana dmt spune:

    Mai, dar nu ma mai satur!!!
    Am facut-o de cel putin 10 ori pana acum…
    Luata si la pachet, mancata si acasa, dusa si la prieteni, parinti…
    E peste tot acum 😀

    Salutari, Radu!

  2. mariana dmt spune:

    Totul e pregatit sa fac salata asta…Fug pana la market dupa un mango, pentru ca nu am. In rest, totul e aliniat pe masa :P. Mmmmmm, abia astept!

  3. Sylvia spune:

    Deci cuscusul se inmoaie si de la sucul de portocale rece …super buna ideea, eu stiam ca trebuie lichid fierbinte sau aburi care sa il inmoaie. O sa testez si eu reteta pentru ca imi plac ingredientele.

    • Radu Popovici spune:

      @Sylvia: Merge si cu lichide reci, mai ales daca il tii ceva mai mult timp. Este posibil sa fie nevoie de ceva mai mult lichid decat daca ar fi fost fierbinte, ca sa hidrateze bine boabele si sa nu fie uscate.

  4. mariana dmt spune:

    Eu sunt o norocoasa care a si gustat minunea si intr-adevar, Radu, te pomenesc numai de bine :)). Este o salata care sigur va intra in meniul nostru de vara, si nu numai! Mancata dimineata, simti cum te trezeste, te racoreste si te binedispune !
    Multumesc, Radu!

    • Radu Popovici spune:

      @mariana: Pentru putin si ma bucur ca ti-a placut. Pana la urma, cred ca racita vreo 2 ore in frigider este mai buna decat mancata imediat, la temperatura camerei. O sa incerc o varianta in care adaug si putin suc de ghimbir, 2-3 lingurite, nu mai mult. Sper sa dea un plus de aroma si de gust.

  5. Yoyo spune:

    Citrice si menta, plus fructe dulci acrisoare. Mortala reteta! Intr-adevar, cred ca este racoritoare. Imi place si cum arata. Si cred ca este si parfumata, mai ales de la condimente, mango si menta. Excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.