Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de vara, caci atunci veti simti din plin cat este de racoroasa, aromata si delicioasa.
Salata de cuscus cu fructe

Aceasta salata se poate servi ca gustare, mic dejun, cina usoara sau, cu putin adaus de zahar sau miere, chiar ca desert.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit
: 0

Ingrediente:
1 cana cu cuscus
sucul de la 1 lamaie
sucul de la 4 portocale
1 mango mediu, decojit si taiat cubulete
semintele dela 1 rodie
250 g miez de ananas proaspat, taiat cubulete
50 g menta, tocata marunt
1/4 lingurita de sare
1/2 lingurita de pudra de ghimbir
1/2 lingurita de scortisoara, macinata
1/2 lingurita de sumac
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
frunze de menta, pentru ornat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron cuscusul sucul de portocala si de lamaie. Se adauga sare, scortisoara, nucsoara, ghimbir si sumac si ee amesteca. Se lasa cuscusul 10 minute, sau pana se absoarbe tot lichidul.

Se adauga cubuletele de ananas si mango, semintele de rodie si frunzele de menta tocata. Se amesteca bine. Se serveste salata la temperatura camerei, sau refrigerata.