Iata o salata extrem de simpla si de rapida, plina de vegetale. Este o adevarata explozie de vitamine, arome si culoare si arata foarte decorativ. In plus, este si versatila, caci o puteti prepara folosind orice amestec de legume sunt de sezon si la indemana.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
150 g cuscus instant
1/2 ardei gras portocaliu, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
1 rosie, curatata de seminte si tocata
1 lingura de stafide
3 cepe verzi, tocate
20 masline, curatate de samburi si toiate in sferturi sau tocate
400 ml suc de portocala
2 lingurite de pasta de ardei iute, sau dupa gust
patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.

Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si se pipereaza. Se serveste la temperatura camerei, sau rece.