Iata o salata extrem de simpla si de rapida, plina de vegetale. Este o adevarata explozie de vitamine, arome si culoare si arata foarte decorativ. In plus, este si versatila, caci o puteti prepara folosind orice amestec de legume sunt de sezon si la indemana.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
150 g cuscus instant
1/2 ardei gras portocaliu, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
1 rosie, curatata de seminte si tocata
1 lingura de stafide
3 cepe verzi, tocate
20 masline, curatate de samburi si toiate in sferturi sau tocate
400 ml suc de portocala
2 lingurite de pasta de ardei iute, sau dupa gust
patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se amesteca sucul de portocala cu pasta de ardei iute, sare si piper. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.
Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu stafide, ardei grasi, rosie, ceapa verde, masline si patrunjel. Se sareaza si se pipereaza. Se serveste la temperatura camerei, sau rece.
am retinut.chimenul…iar uitasem de el…mersi ca mi-ai reamintit!
radu, am facut salata cu cous cous si a fost nemaipomenit de buna.am servit-o cu carnaciori.mi s-a parut foarte satioasa din cauza carbohidratilor din cous cous,n-a mai fost nevoie de garnitura de cartofi prajiti, in concluzie :foarte sanatoasa si binenteles gustoasa.
@ardeiute: Si extrem de simpla si rapida… lucruri care nu sunt de lepadat. Poti incerca salata si alaturi de pui prajit, asezonat cu sare, piper, boia iute si chimen.
Arata delicios acest cuscus, trebuie sa fac si eu mai ales pt sot!
@Claudia: Atentie la tipul de cuscus. Eu am folosit cuscus instant, care trebuie doar inmuiat. Cuscusul “crud” trebuie mai intai gatit in aburi.