Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde trebuia. Aceasta salata este, pur si simplu, un adevarat izvor de vitamine, minerale, amidon si fibre. Este incantatoare nu doar ca gust si aroma, ci si ca texturi si culori.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
150 g cuscus
semintele de la 1 rodie
1/2 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
3 cepe verzi, tocate
1 morcov, curatat si taiat cubulete
10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si taiat cubulete
20 masline, feliate
400 ml suc de portocala
2 lingurite de pasta harissa, sau dupa gust
patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se amesteca sucul de portocala cu pasta harissa. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.
Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu ardei grasi, morcov, ceapa verde, masline si castravete. Se sareaza si se pipereaza. Se presara cu seminte de rosie si patrunjel tocat si se serveste.

Sfaturi:
Pasta harissa se gaseste uneori in supermarket. Daca nu dati de ea, nu va panicati; inlocuiti-o, pur si simplu, cu 2 lingurite de pasta de ardei iute, sau cu 1 lingurita de sos Tabasco.