Salata de cuscus cu seminte de rodie

Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde trebuia. Aceasta salata este, pur si simplu, un adevarat izvor de vitamine, minerale, amidon si fibre. Este incantatoare nu doar ca gust si aroma, ci si ca texturi si culori.
salata de cuscus cu seminte de rodie1 - Salata de cuscus cu seminte de rodie 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
150 g cuscus
semintele de la 1 rodie
1/2 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras galben, curatat de seminte si taiat cubulete
1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si taiat cubulete
3 cepe verzi, tocate
1 morcov, curatat si taiat cubulete
10 cm bucata de castravete, curatat de seminte si taiat cubulete
20 masline, feliate
400 ml suc de portocala
2 lingurite de pasta harissa, sau dupa gust
patrunjel proaspat, tocat
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se amesteca sucul de portocala cu pasta harissa. Se toarna mixtura peste cuscus, intr-un castron. Se lasa cuscusul la inmuiat, circa 15-20 de minute.
Se amesteca apoi cuscusul rehidratat cu ardei grasi, morcov, ceapa verde, masline si castravete. Se sareaza si se pipereaza. Se presara cu seminte de rosie si patrunjel tocat si se serveste.

Sfaturi:
Pasta harissa se gaseste uneori in supermarket. Daca nu dati de ea, nu va panicati; inlocuiti-o, pur si simplu, cu 2 lingurite de pasta de ardei iute, sau cu 1 lingurita de sos Tabasco.

Citeste si articolul →   Muschiulet rulat in bacon, servit cu cartofi natur

Un comentariu pe “Salata de cuscus cu seminte de rodie

  1. vavaly spune:

    si cand te gandesti ca la noi sunt multe persoane care n-au gustat niciodata o rodie… nu mai zic de cei care nici nu au auzit de ea. este o sursa de vitamina C, are gust placut. Ficatei stropiti cu suc de rodie… nu m-as fi gandit vreodata dar cred ca – s deliciosi. pacat ca nu avem si noi astfel de obiceiuri alimentare sanatoase. dar invatam, aprofundam , schimbam (intai informatii si in timp poate si obiceiuri).

    • Radu Popovici spune:

      @vavaly: Comunismul ne-a dat inapoi imens si in ce priveste alimentatia. Cum sa stie romanul ce este rodia, cand zeci de ani mamele noastre se bucurau cand gaseau cate un pui amarat. Ca popor abia suntem in situatia unui copil, abia deschidem ochii in domeniul culinar, in timp ce altii si-au dat deja examenul de maturitate. Este normal sa fie o diferenta uriasa intre noi si lumea culinar-civilizata.

  2. Mihaela11 spune:

    Multumesc Radu pentru precizare.
    Numele rodiei in limba araba este” ruman”.
    Aici se folosesc rodiile pentru multe feluri de mancaruri( cele acrisoare) ; una este „romanie” : mancare scazuta de vinete, linte si suc de rodii.
    Am mancat la un restaurant libanez de la Amman ficat de pui stropit cu suc de rodie( ” dibis ruman”) si mi s-a parut delicios; de atunci il folosesc si eu mereu.
    Tot la restaurantele din Beirut se pune si in salata de paine” fatoush” seminte de rodie.
    O seara buna iti doresc.

  3. Mihaela11 spune:

    Delicioasa si arata fabulos!*****
    Eu traiesc in Iordania si la noi se vand rodiile cu lazile pe marginea soselei!Ha ha ha…
    Aici se gasec 2 feluri de rodii: dulci si acrisoare; care se folosesc la salata ta, avand in vedere ca ai pus si portocala?

  4. vavaly spune:

    Am incercat odata cus cus si a fost un esec total ce mi-a iesit. Dar gandul la rodie ma face sa nu ma las pagubasa si sa incerc , mai ales ca salatele sunt la loc de cinste la noi in casa.

    • Radu Popovici spune:

      @vavaly: Atentie la cuscus. Exista cuscus instant, care trebuie doar inmuiat, ca in reteta mea, si cuscus crud, care se gateste in aburi.

    • Radu Popovici spune:

      @memphis: Ma bucur ca-ti place reteta. De fapt, vorba ta, este atat de simpla, colorata si plina de promisiuni ca nu prea are cum sa nu-ti placa. 😀

    • Radu Popovici spune:

      @alison: Harissa are un avantaj incontestabil: se dizolva in sos si se raspandeste mai uniform in salata. Totusi „biciuiala” depinde mult de tipul de harissa si de cel de ardei iute folosit de tine. Este posibil ca ardeiul iute pisat sa fie mai iute decat harissa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.