Vi se intampla vreodata sa fiti flamanzi si sa aveti chef de ceva bun si aromat, dar sa va fie si o lene de zile mari? Ce tot intreb eu, normal ca vi se intampla si voua, caci oameni suntem cu totii…
Ei bine, am o reteta pentru astfel de momente. O salata foarte rapida, rusinos de simpla, racoritoare, aromata si gustoasa. O delicatesa obtinuta in doar cateva minute.


Reteta este, de fapt, o varianta a salatelor-dip de tip raita. Indienii o servesc cu paratha, sau alta lipie, eu am mancat-o cu… tortille cumparate de la Mega Image. Cum va spuneam mai sus, mi-era prea lene ca sa ma apuc sa fac aluat, sa coc etc.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute plus racire
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
300 g iaurt gros, bine scurs
1 catel de usturoi, taiat in jumatate, pe lungime
1 rosie, curatata de seminte si tocata
10 cm bucata de castravete, curatat de coaja si seminte si dat pe razatoare, bine stors
1/2 lingurita de amestec pudra curry
1 mana de frunze proaspete de coriandru, tocate marunt
sare
piper negru, proaspat macinat
8 lipii subtiri, nedospite

Instructiuni:
Se freaca bine peretii unui castron cu catelul de usturoi. Se arunca apoi usturoiul.
Se amesteca in castron iaurtul cu rosii, castraveti, sare, piper, coriandru si curry. Se acopera castronul si se lasa sa stea minim 30 de minute, in frigider.

Se scoate apoi din frigider, se scurge daca a lasat lichid, se orneaza cu feliute de castravete si frunze de coriandru si se serveste cu lipii nedospite.