Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este unul dintre simbolurile primaverii? Poate fiindca sezonul ei este atat de scurt, lucru ce o face sa fie cu atat mai mult dezirabila? Poate fiindca mi se pare un aliment tipic romanesc, care ar merita mai multa atentie?
Nu stiu raspunsul; ceea ce stiu este ca o mananc cu mare placere, aroma sa usturoiata, ierboasa si proaspata dand un “ceva” cu totul aparte salatelor, supelor, saviciurilor etc.

Astazi va propun o salata extrem de simpla, rapida si aromata, un fel de “raita“ romaneasca, picanta si putin usturoiata, excelenta ca gustare, ca antreu pentru masa de pranz sau pentru cina.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
400 g iaurt gros de oaie si bivolita, scurs peste noapte
20 frunze de leurda, spalate bine si taiate fasiute
1 castravete, curatat de coaja si seminte, tocat marunt
2 lingurite de seminte de chimen
2 linguri de mustar iute
sare
piper negru, proaspat macinat
cateva frunze de leurda, pentru ornat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron iaurtul cu leurda, castravete, chimen si mustar. Se sareaza si se pipereaza. Se serveste salata ornata cu frunze de leurda, alaturi de paine proaspata si de un vin alb sec si fructat.