Va propun o reteta de primavara, foarte simpla si rapida, robusta si destul de satioasa daca este servita alaturi de cateva felii de paine. Este o combinatie intre ingrediente mediteraneene si cele locale, de sezon.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 legatura de untisor proaspat, curatat si spalat
12 frunze de leurda, spalate bine si taiate fasiute
4 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de mustar iute
1 lingurita de zahar
sare
piper negru, proaspat macinat
1 1/2 lingura de suc de lamaie (sau otet alb de buna calitate)
cateva rosii mici, taiate jumatati sau sferturi
2 linguri de seminte de pin (sau de floarea-soarelui)
100 g branza telemea de capra sau de oaie, rupta bucatele

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron untisorul cu leurda, rosii si branza.
Se prepara sosul amestecand intr-un castronel mustar cu suc de lamaie, sare, piper, zahar si ulei.

Se toarna sosul peste mixtura de leurda. Se amesteca bine. Se presara salata cu seminte de pin si se pipereaza dupa gust. Se serveste imediat, cu paine, alaturi de un vin rosu sec.