Aceasta reteta are si varianta video.

Va prezint o salata mai neobisnuita, dar care va va surpinde in mod placut. Incercati-o si sunt convins ca o veti introduce in meniul destinat meselor in familie si musafirilor mai deosebiti. In plus, este un mic dejun, gustare sau cina extrem de potrivita cu zilele calduroase, de vara.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
1 mar Golden Delicious, curatat de cotor, feliat si tocat
1 portocala
amestec de frunze de salata verde, ruptea bucatele
50 g mieji de nuca
1/2 legatura de marar proaspat, tocat
piper negru, proaspat macinat
sare
ulei de orez (sau oricare alt ulei rafinat si insipid)
1 lingurita de ulei de nuca
1 lingurita de mustar

Instructiuni:
Se curata portocala, taind coaja deasupra unui castron care colecteaza sucul scurs. Se separa feliile si se taie bucatele. Se storc bine membranele ramase.

Intre timp se prajesc miejii de nuca 2-3 minute, pana ce incep sa se rumeneasca. Se racesc 2-3 minute, apoi se proceseaza scurt cu un blender.

Se prepara o vinegreta din sucul de portocala adunat, ulei de orez, sare, piper, mustar si ulei de nuca.

Se amesteca bucatelele de portocala cu cele de mar, nuca, sare, piper si salata verde. Se stropeste totul cu vinegreta si se amesteca. Se pipereaza din belsug si se serveste cu paine cu coaja crocanta si cu vin alb.