Aceasta salata este o mica inventie speciala pentru ziua de Pasti. Ma cam saturasem de traditionalele antreuri (nu-i vorba, le-am pregatit si pe acelea!) si simteam nevoia de ceva nou, racoritor, cu gust deosebit. Este bine venita si astazi, daca vrei sa oferi stomacului un mic repaus dupa “confruntarea” cu carnea de miel.


Reteta este simpla, se face cat ai clipi din ochi si are meritul ca este nu doar o prezenta placuta, ci si una oarecum surprinzatoare pe mesele noastre.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 minute plus racire
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 mar (circa 170 g) crocant, curatat si taiat cubulete
300 g iaurt
2 lingurite de mustar
1 lingurita de piper alb, macinat
sare, dupa gust
1 legatura de marar, tocate marunt
4 lingurite de icre de somon, pentru servit
foi de salata verde, pentru servit
toasturi mici, pentru servit

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron iaurtul cu mustar. Se asezoneaza cu piper alb.
Se adauga in castron merele, somonul si mararul tocat si se amesteca. Se potriveste de sare si piper, daca este nevoie.
Se captusesc cu foi de salata 4 boluri. Se imparte salata intre boluri. Se orneaza cu icre de somon si se serveste cu toasturi. Este buna si imediat, dar este mai buna dupa ce este lasata in frigider macar jumatate de ora, sa se raceasca si sa se imprieteneasca aromele.