Aceasta salata este o mica inventie speciala pentru ziua de Pasti. Ma cam saturasem de traditionalele antreuri (nu-i vorba, le-am pregatit si pe acelea!) si simteam nevoia de ceva nou, racoritor, cu gust deosebit. Este bine venita si astazi, daca vrei sa oferi stomacului un mic repaus dupa “confruntarea” cu carnea de miel.
Reteta este simpla, se face cat ai clipi din ochi si are meritul ca este nu doar o prezenta placuta, ci si una oarecum surprinzatoare pe mesele noastre.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 minute plus racire
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 mar (circa 170 g) crocant, curatat si taiat cubulete
300 g iaurt
2 lingurite de mustar
1 lingurita de piper alb, macinat
sare, dupa gust
1 legatura de marar, tocate marunt
4 lingurite de icre de somon, pentru servit
foi de salata verde, pentru servit
toasturi mici, pentru servit
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron iaurtul cu mustar. Se asezoneaza cu piper alb.
Se adauga in castron merele, somonul si mararul tocat si se amesteca. Se potriveste de sare si piper, daca este nevoie.
Se captusesc cu foi de salata 4 boluri. Se imparte salata intre boluri. Se orneaza cu icre de somon si se serveste cu toasturi. Este buna si imediat, dar este mai buna dupa ce este lasata in frigider macar jumatate de ora, sa se raceasca si sa se imprieteneasca aromele.
@Radu: Feedback pozitiv… lumea incantata 🙂 Cred ca am sa incerc data viitoare si cu marul ras pe razatoarea mare. Parca nu m-am impacat asa bine cu textura cubuletelor de mar in contrast cu somonul foarte fraged.
@mihai2206: Esti liber s-o ajustezi dupa dorinta ta. 🙂 Poate tai merele rondele subtiri si apoi chibrituri, sa aiba cam aceeasi forma cu fasiutele de somon? Daca unt subtiri, fasiutele de mar nu mai sunt atat de crocante.
@Radu: Tocmai am pus-o la frigider sa se imprieteneasca aromele. Am avut un mar superb, acrisor care cred ca se va potrivi de minune cu somonul. Fireste ca am gustat un pic si e foarte, foarte interesanta.
@mihai2206: Ai ales foarte bine un mar acrisor, caci mai taie din satietatea somonului. Ma bucur ca ai incercat reteta. Testele preliminare sunt deci bune, dar astept si verdictul final al mesenilor. 🙂
Am facut salata, este grozav de buna, racoritoare, usoara, cu gust rafinat, bine echilibrat. A placut mult tuturor!
@Radu Popovici: Ma bucur mult ca retea are succes si la cititori, nu doar la invitati! 🙂
Am facut salata astazi si a iesit extraordinar de gustoasa
Sincer nu ma asteptam la rezultatul asta , avand in vedere combinatia de ingrediente
Deci…cu atat mai mult – Felicitari !
@Virgil: Ma bucur ca, desi ati fost sceptic, ati incercat-o si, mai ales, ca v-a placut. 🙂
Este necesar sa folosim un anumit tip de mustar…
Nu de alta, dar sa nu schimb gustul propus de combinatia ta
@Virgil: Aici este cam dupa gustul fiecaruia. Eu am folosit mustar cu hrean, caci imi place gustul sau acrisor-picant. Se poate folosi insa si un mustar doar acrisor, fara hrean. Mustarul cu boabe schimba aspectul si textura salatei; eu nu il recomand caci se “bruiaza” contrastul interesant intre merele crocante si somonul foarte moale.
Foarte interesanta salata aceasta! Aceeasi intrebare: de unde ai luat toasturile astea? Sunt foarte simpatice.
Ce combinatie interesanta de ingrediente! O voi incerca neaparat!
da, chiar a fost buna salata.
Paste fericit si binecuvantat!
Hristos a inviat! somon afumat – mere, interesanta combinatia.
@Brindusa: Adevarat a inviat! Pot sa afirm ca reteta a fost gustata de 9 persoane in 2 zile si ca a placut tuturor. 🙂 Cred ca merita s-o incerci la un moment dat.
Interesanta salata si cred ca si foarte buna. O voi testa curand, dupa ce dispar “urmele” de la festinul de Paste. Hristos a inviat!
@Elena Toma: Adevarat a inviat! Sper sa-ti placa si salata, printre invitatii mei a facut furori, toti mi-au cerut reteta dar i-am trimis pe blog. 🙂
Buna reteta, pare gustoasa, usoara si racoritoare! Imi place ca n-ai cazut in capcana maionezei si ai folosit iaurt, care este mai usor si are si un gust putin acrisor, care se impaca bine si cu merele, si cu somonul. Combinatia de marar cu peste afumat imi place si mie in mod deosebit. Trec reteta ta pe lista mea de asteptare. 🙂
@memphis: Trece-o, dar si prepar-o la un moment dat. Imi place sa am “ecouri” de la cei ce-mi gatesc retetele. 🙂