Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera un contrast minunat de texturi si culori.


Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
250 g muguri de fasole, din cutie
3 cepe verzi, taiate julienne
1-2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si taiati julienne
1 1/2 linguri de ulei de arahide
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de zahar de trestie (sau zahar brun)
1 lingura de seminte de susan
1 lingurita de ulei brun de susan
frunze proaspete de coriandru sau patrunjel, pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga ceapa verde si ardeii iuti. Se soteaza rapid (stir-fry) 1 minut, apoi se adauga sarea, zaharul si mugurii de fasole. Se amesteca si se continua inca 1 minut.

Intre timp, intr-o tigaita, se prajesc uscat, fara ulei, semintele de susan; dupa circa 30 de secunde, cand incep sa pocneasca, se iau de pe foc.

Se adauga in wok uleiul de susan si semintele de susan; se amesteca. Salata se poate servi imediat, fierbinte, sau se lasa sa se raceasca si se serveste rece.

Sfaturi:
Ulei de arahide se gaseste inhipermarketuri. Daca nu-l aveti la dispozitie, folositi ulei de floarea-soarelui refinat.

Ulei brun de susan se gaseste in magazinele alimentare chinezesti din Dragonul Rosu. La nevoie se poate inlocui cu ulei de nuca presat la rece.

Zahar de trestie se gaseste in magazinele alimentare chinezesti din Dragonul Rosu si magazinele de delicatese ca Bacania Veche si Ki-Life. Uneori se gaseste si in hipermarketuri.
Zaharul brun se gaseste in orice hipermarket.

Muguri de fasole mungo sau soia se gasesc ambalate in borcane sau cutii in orice hipermarket.