Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Orezul parboiled este extrem de usor de gatit, iar textura deosebita, cu boabe separate si fragede, dar care isi pastreaza bine forma, il face potrivit pentru salate.
Incercati, deci, aceasta salata ca gustare pentru masa de Revelion, caci este delicioasa.
Salata de orez cu mere si ierburi aromate

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 12 minute
Timp de gatit: 12 minute

Ingrediente:
1/2 cana cu orez “Riso Scotti” Parboiled Easy Cook
1 mar rosu
1 mar verde
5 linguri de suc de lamaie
2 tulpini de telina
3 cepe verzi
2-3 felii de sunca
3 oua
300 ml ulei de orez
2 lingurite de mustar iute
4 linguri de iaurt
cateva fire de sofran inmuiate in 1 lingura de apa calda
1 lingura de busuioc proaspat, tocat
1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
cateva foi de salata verde
50 g nuci, tocate grosier
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se prepara maioneza procesand intr-un blender ouale cu mustarul. Se adauga apoi treptat, la inceput foarte putin, circa 300 ml ulei de orez. Se sareaza si se pipereaza si se acreste cu 1 lingura de suc de lamaie. Se pune maioneza deoparte.

Se fierb 2 plicuri de orez in apa clocotita, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pune orezul deoparte, ca sa se raceasca.

Se taie merele in sferturi si se curata de cotoare. Cate un sfert din fiecare mar se feliaza subtire, apoi se transfera feliile intr-un castron si se stropesc cu 2 linguri de suc de lamaie. Se decojesc restul merelor si se taie julienne. Se pun intr-un castron separat si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie.

Se taie telina bucati de 5 cm lungime, apoi fasii subtiri, la fel si ceapa verde. Feliile de sunca se ruleaza si se taie fasiute. Se amesteca merele julienne cu telina, ceapa verde si sunca.

Se amesteca 6 linguri de maioneza cu iaurt si apa infuzata cu sofran. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga aceasta mixtura la cea de telina.

Se adauga orez, busuioc si patrunjel si se amesteca bine.
Se aranjeaza frunzele de laptuca la exteriorul unui castron. In centrul castronului se transfera salata de orez. Se presara cu nuca tocata, se ornează cu feliute de mar si se serveste.