Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.
Aceasta salata este simpla, gustoasa si deosebita de obisnuitele noastre salate. Mai are si avantajul ca poate refolosi orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute + marinare
Timp de gatit: 25 minute
Ingrediente:
3 linguri de ulei de orez
2 lingurite de „arde-iute”
1 ceapa, tocata marunt
1/2 lingurita de zahar
250 g orez „Riso Scotti” Parboiled
400 fond de pui
sare
60 ml otet alb
300 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete
170 g struguri fara seminte (daca au seminte, se taie boabele in jumatate si se curata de seminte)
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
3 linguri de amestec de seminte (susan, in, floarea-soarelui, dovleac etc.)
frunze de patrunjel proaspete, pentru ornat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron 1 lingura de ulei cu sare, piper si „arde-iute”. Se combina mixtura cu cubuletele de carne si se lasa acestea la marinat minim 15 minute.
Într-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei la foc mediu-mic. Se adauga ceapa si zahar si se gatesc, amestecand frecvent 7 minute, sau pana ce ceapa este frageda.
Intre timp se incinge o tigaie si se adauga 1 lingura de ulei. Se soteaza carnea 3-4 minute, sau pana ce este facuta si rumenita dupa dorinta, amestecand ocazional, ca sa se gateasca uniform. Se pune carnea deoparte.
Se prajeste uscat, intr-o craticioara, amestecul de seminte, pana se rumeneste usor.
Se adauga orezul in cratita cu ceapa; se sareaza, se amesteca si se prajeste 1 minut. Se adauga fond, se amesteca bine, se da lichidul în clocot, se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe molcom orezul 15-17 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj, sau pana ce este fraged. Se scurge lichidul în exces, daca este cazul.
Se bat într-un castron mare otetul si restul de ulei cu putina sare. Se adauga mixtura de orez în vas si se amesteca folosind o furculita. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca.
Se adauga puiul, strugurii si mixtura de seminte; se amesteca totul cu grija. Se serveste salata imediat, sau rece, ornata cu frunze de patrunjel.


4 comentarii pe “Salata de orez cu pui si struguri

    • Radu Popovici spune:

      @toni: Orice pasta sau sos picant si/sau iute: Tabasco, Worcestershire, chili sauce, sweet chili sauce. Poti amesteca ardei iute pisat cu sos de soia, putin zahar si putin otet, de pilda. Cel mai bine este insa sa incerci cu arde-iute. Iti garantez ca este un condiment deosebit. 🙂

  1. Laura Pricop spune:

    Ai un like mare de la mine pentru reteta asta. Este deosebita si apetisanta. Imi place combinatia de ingrediente si promit sa o execut in weekend. Abia astept! 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.