Aceasta salata se poate servi alaturi de carne fripta pe gratar (pui sau peste), dar merge foarte bine si de sine statatoare, ca gustare. Gustul si aroma sunt destul de intense, dar extrem de placute.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
100 ardei murati, taiati fasiute
160 g fusilli uscate
50 g masline negre, curatate de samburi si taiate rondele
1 mana de frunze proaspete de busuioc, tocate marunt
1 mana de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
1 catel de usturoi, tocat marunt (optional)
sare
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de sos pesto
2 lingurite de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
cateva frunze proaspete de busuioc, pentru servit
Instructiuni:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare. Se scurg apoi bine si se transfera intr-un castron incalzit.
Cat timp fierb pastele, se prepara sosul amestecand sosul pesto cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga apoi, treptat, uleiul, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena.
Se amesteca pastele cu ardei murati, masline si sos, se adauga verdeata tocata si usturoiul si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste.
Sfaturi:
In loc de ardei murati se pot folosi la fel de bine si ardei copti.
Nu exagerati cu cantitatea de sos. Acesta trebuie sa fie indeajuns de mult ca sa “unga” bine pastel, dar si indeajuns de putin ca sa nu balteasca in farfurie.