Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio.

Salatele sunt, probabil, preparatul cel mai versatil si mai diversificat. Aceasta salata usoara si decorativa combina pastele si fructele de mare, ingrediente usor de digerat si sanatoase. Se poate servi atat calda, cat si la temperatura camerei.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-3 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
200 g midii decongelate
120 ml vin alb sec
2 catei de usturoi, tocati
1 catel de usturoi, ras
1 legatura de patrunjel proaspat, tocata
200 g inele de calmari
200 g paste de orez “Pasta Riso” fusilli
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de suc de lamaie
1 lingura de capere
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze de patrunjel, pentru ornat
feliute de lamaie, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele in apa clocotita, cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se scurg din nou.

Intre timp se prepara sosul amestecand intr-un borcan, prin agitare, uleiul de masline cu suc de lamaie, sare, piper si usturoiul ras.

Se toarna vinul intr-o cratita, se adauga usturoi tocat, sare si patrunjel. Se adauga midiile, se acopera cratita si se gatesc 5 minute, scuturand cratita ca sa se gateasca uniform. Se scot midiile cu o spumiera.

Lichidul in care au fost gatite midiile se da in clocot, se adauga inelele de calmari si se fierb 1 minut. Se scot si se adauga la midii.

Se adauga pastele in castronul cu vinegreta si se amesteca bine. Se adauga inelele de calmari si midiile si se amesteca. Se serveste salata ornata cu feliute de lamaie si frunze de patrunjel.