Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin casa niste ardei copti, preparati cu o zi inainte, sau cumparati la borcan. Aceasta salata se poate servi ca mic dejun, ca gustare la masa de pranz, sau ca cina rapida si usoara. Gustul si aroma sunt destul de fine, bine echilibrate. Maslinele verzi din reteta pot fi umplute cu migdale, ardei, ansoa, usturoi etc.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
100 ardei copti, taiati bucatele
100 g peste afumat, curatat de oase si piele si rupt bucatele
160 g fusilli uscate
50 g masline verzi umplute
1 mana de frunze proaspete de marar, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de mustar picant
4 linguri de ulei de masline extra virgin

Instructiuni:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, in multa apa cu sare, pana sunt al dente. Se scurg apoi bine si se transfera intr-un castron incalzit.

Cat timp fierb pastele, se prepara sosul amestecand mustarul cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga apoi, treptat, uleiul, amestecand continuu, pana ce se obtine o emulsie omogena.

Se amesteca pastele cu peste afumat, ardei copti, masline si sos, se adauga verdeata tocata si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste.

Sfaturi:
Nu exagerati cu cantitatea de sos. Acesta trebuie sa fie indeajuns de mult ca sa “unga” bine pastele, dar si indeajuns de putin ca sa nu balteasca in farfurie.

In loc de fusilli puteti folosi penne, farfalle, macaroane, sau alte paste scurte.