Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Salatele sunt, in opinia mea, cel mai versatil preparat. Cel mai adesea rapide si usor de preparat, folosind ingrediente extrem de diverse si de colorate, salatele sunt perfecte pentru zilele caniculare. Aceasta reteta de influenta mediteraneana se poate gati pentru un pranz usor, sau pentru cina. Serviti-o neaparat cu vinul potrivit si veti fi incantati.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
100 g farfalle
2 rosii coapte, taiate rondele
250 g branza mozzarella, taiata rondele
1 para galbena sau verde, curatata de cotor, dar cu coaja lasata, taiata felii subtiri
1 lingura de frunze proaspete de busuioc, tocate
1 lingura de seminte de pin
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de suc de lamaie
1 lingurita de mustar cu boabe
1/2 lingurita de zahar
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de boia iute
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

Instructiuni:
Se fierb pastele in apa cu multa sare (circa 2 lingurite de sare la fiecare litru de apa), conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente.
Se prajesc semintele de pin fara ulei, intr-o craticioara, pana se rumenesc putin.

Intre timp se prepara o vinegreta amestecand prin scuturare, intr-un borcan cu capac, uleiul, sucul de lamaie, busuiocul tocat, sarea, piperul, zaharul si mustarul. Se transfera jumatate din sos intr-un castron. Se scurg pastele si se adauga in castron. Se amesteca bine cu vinegreta si se lasa sa se raceasca.

Se aranjeaza pe o farfurie mare, intr-un cerc, rondelele de rosie si mozzarella si feliile de para, intercalate. Se stropesc cu restul de vinegreta. In mijloc se asaza pastele. Se presara deasupra semintele de pin si boiaua iute (peste rosii, branza si pere) si se orneaza cu frunze de busuioc (peste paste).

Nota:
Cantitatea de rosii, pere si branza mozzarella depinde de dimensiunea farfuriei pe care alegeti sa montati salata. Eu am folosit o farfurie destul de mare, dar nu atat de mare ca un platou, pentru 2 portii ca fel principal, sau 4 portii ca gustare.

Vinul Potrivit: Enira Rose 2011

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.