Dressing-ul poate fi preparat in avans (chiar cu 3 zile inainte) si adaugat la salata chiar inainte de a o servi. Aici, feniculul joaca rol atat de leguma (bulbul), cat si de condiment (frunzele, semintele intregi si semintele macinate).

 
Bucatarie: cipriota
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
3 linguri de ulei de masline extra virgin
30 g unt
2 piepti de pui (circa 700 g in total) dezosati, fara piele
1 bulb mare de fenicul (circa 500 g), feliat subtire
1 lingurita de seminte de fenicul, macinate
2 lingurite de seminte de fenicul, intregi
sare
piper negru, macinat
1/2 cana cu masline negre, curatate de samburi si taiate in patru
3 cepe verzi, tocate
2 portocale, curatate de coaja si membrane, feliile taiate apoi bucatele
1 cana cu frunze mixte de salata (salata verde, ruccola, radicchio, varza)
125 ml suc de portocale
2 linguri de otet de vin rosu
1/2 lingurita de zahar
frunze de fenicul, pentru ornat

Instructiuni:
Se spala bine carnea si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se feliaza apoi subtire.
Se incing untul si 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga carnea, se asezoneaza cu sare, piper si fenicul macinat si se prajeste, amestecand, pana se rumeneste si se face frageda. Se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Intre timp, se prepara dressing-ul combinand intr-un castronel sucul de portocale, otetul, 2 linguri de ulei si zaharul. Se amesteca bine ingredientele pana ce se dizolva zaharul.

Se combina intr-un castron mare carnea cu feliile de bulb de fenicul, masline, ceapa verde, seminte de fenicul, bucatele de portocala si amestecul de frunze de salata. Se amesteca bine si se toarna dressing-ul peste ingrediente. Se amesteca din nou, se orneaza cu frunze de fenicul si se serveste imediat.