Imi place foarte susanul, in toate formele sale (seminte, ulei brun, pasta). Ce se poate deduce de aici? Ca imi place pasta tahini, bineinteles. Ma tot uitam ieri la un borcan cu aceasta pasta si ma intrebam ce sa gatesc cu ea. Am facut repede „recensamantul” camarii si frigiderului si a iesit reteta de mai jos.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:
1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g in total
300 ml fond de pui
2 fasii de coaja de lamaie, late de 1 cm
piper
8-10 fire de tarhon
2 cepe verzi, tocate
1 cana cu orez cu bob mare
2 linguri de pasta tahini
2 linguri de suc de lamaie
100 g frunze de spanac tanar
2 linguri de alune, pisate grosier
6 boabe de piper negru
2 lingurite de coaja de lamaie, rasa

Instructiuni:
Se fierbe pieptul de pui 10-15 minute in fond de pui, alaturi de coaja de lamaie, piper si jumatate din tarhon. Se taie pieptul fasiute, iar supa se strecoara. Se pun deoparte 6 linguri de supa. Solidele ramase in sita se arunca.

In restul de lichid se adauga restul de tarhon si orezul si se fierbe acesta 10-12 minute, acoperit, pana ce este facut, iar lichidul a fost absorbit. Se ia orezul de pe foc si se lasa sa stea 5-6 minute. Se descopera, se arunca firele de tarhon si se afaneaza orezul cu o furculita..

Se amesteca 2 linguri de tahini cu supa pusa deoparte (cele 6 linguri) si cu sucul de lamaie.

Se amesteca spanacul tanar cu orez fiert, se presara cu alune, se adauga bucatelele de pui, se toarna dressingul de tahini deasupra, se presara cu coaja rasa de lamaie si se serveste imediat.