Aceasta reteta frumos colorata, gustoasa si parfumata este inspirata dupa salatele sud-est asiatice. Ingrediente mai exotice, cum sunt taiteii de orez, fructele de mango, uleiul de susan, ghimbirul si sosul de peste sunt intovarasite cu pui, creveti si cateva vegetale, ceea ce are ca rezultat o interesanta combinatie de texturi, culori si arome.
Puteti gusta aceasta reteta in meniul de la Bistro GUXT, unde sunteti asteptati incepand cu data de 25 mai 2015.
Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
50 g piept de pui, fiert sau prajit, taiat fasiute subtiri
200 g creveti, decorticati
300 g taitei de orez
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1/2 mango, curatat si taiat betisoare
2 cepe verzi, taiate bucatele
10 g bucata de ghimbir, taiata betisoare subtiri
1/4 castravete, taiat betisoare subtiri
1/4 ardei gras rosu, curatat si taiat betisoare subtiri
2 lingurite de ulei de susan
1/2 lingurita de zahar
1 limeta, taiata in sferturi
frunze proaspete de patrunjel (sau coriandru), pentru ornat
Instructiuni:
Se pun la rehidratat taiteii de orez in apa fierbinte, timp de 3 minute. Se scurg apoi de apa si se stropesc cu ulei de susan; se amesteca bine. Se pun deoparte.
Intre timp se prajesc crevetii rapid, in ulei de floarea-soarelui, timp de 2-3 minute, sau pana ce sunt facuti.
Se amesteca intr-un castron mare fasiutele de piept de pui cu creveti, mango, ghimbir, castravete, ardei gras, ceapa verde. Se prepara un dressing amestecand sosul de peste cu zahar, suc de limeta si ulei de masline. Se stropeste salata cu dressing si se amesteca.
Se orneaza salata cu restul de limeta si cu frunze de patrunjel (sau coriandru).
Sfaturi:
Nu lasati taiteii de orez rehidratati sa stea prea mult, caci se pot lipi intre ei, chiar daca sunt unsi cu ulei de susan.
iamiiii, foarte delicios, la ora 18 ies de la serviciu, si sigur o sa incerc aceasta reteta !
@Claudiu: Incepand cu ziua de luni, 25 mai 2015. 🙂
Arata bine. Imi pare rau ca eu nu ma prea pricep la prepararea crevetilor, de fiecare data imi e frica sa nu gresesc si incerc sa ocolesc retetele cu ei. Poate de data asta imi fac curaj si incerc reteta. 😀
Se gatesc atat de usor si de repede… Pacat sa nu incercati.