Va propun o salata foarte decorativa, demna de a fi preparata si la mesele festive, dar care, pe langa aceasta calitate, este si extrem de gustoasa, rapida si foarte usor de preparat.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
100 g cozi de raci tineri conservate in saramura, bine scurse
1 avocado mediu
1 lingura de suc de limeta
3 linguri de iaurt gros
3 cepe verzi, tocate
2 linguri de coriandru (sau patrunjel) proaspat, tocat
3 linguri de seminte de rodie
1 lingurita de sos Tabasco
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Se taie in jumatate avocado-ul si se scoate samburele. Cu o lingurita se scobeste miezul si se transfera intr-un castron. Se stropeste miezul de avocado cu suc de lamaie si se zdrobeste cu o furculita. Se pastrează cochiliile de coaja de avocado.

Se adauga iaurt, sare, piper si sos Tabasco si se amesteca bine, pana ce se obtine o pasta semi-omogena.

Se adauga cozile de raci, ceapa verde, 3/4 din semintele de rosie si patrunjelul tocat si se mamesteca bine. Se umplu cele doua doua cochilii de coaja cu umplutura din castron. Se orneaza salata cu frunze proaspete de patrunjel si restul de seminte de rodie si se serveste imediat.

Sfaturi:
Atentie la avocado, caci miezul sau se oxideaza foarte rapid si capata o culoare neplacuta. Stropiti-l imediat cu suc de lamaie pentru a evita acest lucru.

Rodii se gasesc in supermarketuri si in unele dintre magazinele de legume-fructe mai mari.

Cozi de raci in saramura se gasesc rar; eu le-am luat de la magazinul grecesc din Piata Traian (Bucuresti).

Puteti inlocui cozile de raci cu cozi de creveti gatite, bucatele de file de peste gatit sau carne de pui gatita.