Incep cu aceasta reteta sa va prezint unele preparate care se vor afla in meniul de la Bistro GUXT. Cum spuneam intr-un articol anterior, acest meniu urmareste sa ofere preparate culinare gustoase si aromate, nu rareori propunand combinatii interesante de ingrediente, prezentate fara fasoane si fite, dar atragator. Am folosit ingrediente de calitate si am pus accent pe gust si pe un raport pret calitate corect.
Salata de mai jos este simpla, dar prezinta o combinatie de ingrediente si texturi destul de surprinzatoare. Este, de asemenea, foarte gustoasa si decorativa.
Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
80 g frunze de rucola, spalate si uscate
100 g capsuni, taiate in jumatate
20 g miez de nuca, tocat foarte grosier
60 g branza cu mucegai albastru nobil, taiata bucatele
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 lingura de reductie de otet balsamic
Instructiuni:
Se amesteca rucola cu branza, capsuni si miez de nuca. Se stropeste salata cu ulei de masline si se amesteca din nou. Se stropeste, decorativ, cu reductie de otet balsamic si se serveste cu o bere Chimay Tripel sau cu un vin Liliac Sauvignon Blanc (gasiti ambele bauturi in meniul de la GUXT).