Aveti in fata o salata care exprima spiritul bucatariei italiene: simpla, robusta, preparata cu ingrediente proaspate si de buna calitate. Aroma sa este naturala si placuta, iar gustul delicios. Salata aceasta se serveste ca antipasto (gustare sau antreu, inainte de preparatele pe baza de paste).


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
150 g branza ricotta
sare
piper negru, proaspat macinat
1 catel de usturoi, taiat in jumatate
120 g frunze proaspate de rucola
1 lingura de ulei de masline extra virgin
1/2 lingura de otet balsamic
8 rosii cherry, taiate in jumatate

Instructiuni:
Se incinge grill-ul cuptorului. Se amesteca intr-un castron branza ricotta cu o spatula, ca sa se inmoaie. Se asezoneaza cu sare si se amesteca. Se transfera intr-un platou mic, termorezistant si se intinde intr-un strat de grosime uniforma. Nu insistati sa neteziti stratul, caci neregularitatile sunt bine-venite: ele se vor rumeni si vor aduce un plus de culoare si textura.

Se pune platoul sub grill si se coace branza 7-8 minute, pana ce este incinsa si incepe sa se rumeneasca pe alocuri. Se scoate din cuptor si se pune deoparte.

Se freaca un castron cu usturoi. Se adauga rucola, piper si sare. Se amesteca cu grija cu ulei de masline si otet. Se gusta si se potriveste asezonarea.

Se adauga rosiile si se amesteca. Se aranjeaza salata pe farfurii individuale. Se presara peste ea bucatele de branza ricotta coapta si piper negru, proaspat macinat.