Aceasta reteta are si varianta video.

Iata o salata nostima, simpla si rapid de preparat. Gustul sau este delicios, oferind un atragator contrast de savori dulci, acrisoare, sarate si picante, ca si un contrast de texturi fragede si crocante.



Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 2 minute

Ingrediente:
1 plic cu frunze mixte de salata
30 g miez de nuca
1 para cu coaja, curatata de cotor si taiata felii, pe lungime
1 lingura de suc de lamaie
60 g branza telemea de capra sau oaie, taiata cubulete
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
1/2 lingurita de zahar
1 lingurita de mustar iute
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se prajesc nucile 2 minute fara ulei, intr-o tigaie, pana ce incep sa se rumeneasca. Se amesteca frecvent ca sa nu se arda.

Intre timp se prepara sosul, amestecand intr-un borcan cu capac sucul de lamaie cu ulei, mustar, sare, piper si zahar. Se scutura borcanul pana se obtine o emulsie.

Se curata perele de coaja, se taie in jumatate, se curata de cotor, apoi se taie feliute subtiri. Se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se brumeze.

Se combina intr-un castron spanacul cu pere, nuci si branza. Se toarna sosul peste ingrediente si se amesteca bine.