Aceasta reteta are si varianta video.
Iata o salata nostima, simpla si rapid de preparat. Gustul sau este delicios, oferind un atragator contrast de savori dulci, acrisoare, sarate si picante, ca si un contrast de texturi fragede si crocante.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 2 minute
Ingrediente:
1 plic cu frunze mixte de salata
30 g miez de nuca
1 para cu coaja, curatata de cotor si taiata felii, pe lungime
1 lingura de suc de lamaie
60 g branza telemea de capra sau oaie, taiata cubulete
4 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
1/2 lingurita de zahar
1 lingurita de mustar iute
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se prajesc nucile 2 minute fara ulei, intr-o tigaie, pana ce incep sa se rumeneasca. Se amesteca frecvent ca sa nu se arda.
Intre timp se prepara sosul, amestecand intr-un borcan cu capac sucul de lamaie cu ulei, mustar, sare, piper si zahar. Se scutura borcanul pana se obtine o emulsie.
Se curata perele de coaja, se taie in jumatate, se curata de cotor, apoi se taie feliute subtiri. Se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se brumeze.
Se combina intr-un castron spanacul cu pere, nuci si branza. Se toarna sosul peste ingrediente si se amesteca bine.
o reteta inedita dar in acelasi timp reusita si foarte buna si cu o combinatie interesanta de ingrediente carelasa un gust unic, aromat si deosebit 🙂
Numai combinatii surprinzatoare faceti… Ma uimiti la fiecare emisiune.
@Daniela: Se numeste creativitate. 🙂 Glumesc. Ma bucur inca ca am reusit sa nu vin cu retete plicticoase.
Hallo,
Important este ca ai pregatit o salata gustoasa, iar “prostiile” din zilele trecute au si ele partea buna. 🙂
Salata este gustoasa, voi face 2 variante: una cu telemea si alta cu Gorgonzola sau Roquefort, imi place sa compar 🙂
O seara placuta
Katze
@Katze: Sunt sigur ca Gorgonzola sau Roquefort vor fi mai bune. Eu am fost silit de profilul publicului sa adopt o reteta pentru educatia si buzunarul romanului mai traditionalist.
Asta cu siguranta 🙂
Excelente ingrediente, trebuie sa testez reteta ca suna tare bine.
@Sylvia: Incearc-o si vino cu impresii, te rog! 🙂
O combinatie interesanta! Pacat ca nu e timp sa incercam toate aceste bunatati!
@Teo: Ai dreptate. Timpul trece al naibii de repede si n-il ocupam, de voie de nevoie, cu o gramada de lucruri. Ma gandesc la toate prostiile pe care le-am avut de facut zilele trecute si m-as fi lipsit bucuros de trei sferturi dintre ele. 🙁