Aceasta reteta are si varianta video.

Salata este interesanta, cu ingrediente neasteptate, plina de culoare, gust si aroma. Este usor de preparat, potrivindu-se cu zilele caniculare cand ne-am dori sa fim cat mai putin in preajma aragazului.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
100 g bacon, tocat
75-100 g frunze proaspete de spanac tanar
2 portocale
semintele de la 1/2 rodie
50 g mieji de nuca
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1-2 lingurite de mustar iute
1 lingurita de coaja rasa de portocala
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se prajeste uscat, fara ulei, miezul de nuca timp de 1-2 minute, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca si sa dezvolte aroma. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se proceseaza scurt cu un blender.

Se prajeste baconul intr-o tigaie, fara ulei, pana se rumeneste si se face crocant. Se scoate si se scurge pe prosoape de hartie.

Intre timp se rade coaja portocalelor. Se tine portocala deasupra unui castron si se decupeaza coaja, inclusiv membrana alba si amaruie. Cu un cutit ascutit se taie feliile, printre membrane. Se arunca samburii.

Se prepara vinegreta amestecand cu mustar sucul de portocala colectat in castron, ulei, sare si piper, scuturandu-le intr-un borcan cu capac ermetic. Se adauga coaja rasa de portocala si se amesteca din nou. Se pune deoparte 5 minute, ca sa se amestece aromele.

Se combina intr-un castron spanacul cu feliile de portocala si miezul de nuca. Se stropeste cu vinegreta si se amesteca bine. Se presara cu seminte de rodie si bacon si se serveste.