Este o salata deosebita, foarte gustoasa. Ingredientele sunt taiate in forme diferite, pentru a accentua contrastul de gusturi si texturi. Salata se poate consuma ca atare, pe post de gustare, sau ca garnitura pentru preparate pe baza de carne de pasare.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:
3 felii de bacon (optional)
6-8 tulpini de telina, curatate si feliate foarte fin
3 cepe verzi, tocate pe diagonala
50 g mieji de nuca, tocati
1 avocado copt
suc de limeta
120 ml iaurt
1 lingura de ulei de masline extra virgin
un praf de boia iute

Instructiuni:
Se prajeste baconul, fara ulei, pana ce se face crocant. Se toaca marunt. Se pune apoi intr-un castron, impreuna cu telina si ceapa verde.

Se taie avocado-ul in jumatate si apoi, folosind un cutit foarte ascutit, se feliaza subtire. Se decojeste fiecare feliuta si se stropeste generos cu suc de limeta. Se transfera apoi in castron, alaturi de telina si bacon.

Se amesteca intr-un castronel iaurtul cu ulei de masline si boia. Se transfera mixtura in castronul cu salata si se amesteca. Se presara salata cu nuca tocata si se serveste.