Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa raman departe de aragaz, asa ca o salata simpla si foarte rapida, racoroasa si crocanta este exact ce-mi trebuie.
Preparati-o pentru cina, alaturati-i si un pahar de vin alb si rece, si va promit o seara placuta!
Salata de varza cu chimen

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute + marinare
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 kg varza alba, tocata
1/2 ardei gras rosu (circa 75 g), tocat foarte marunt
1/2 ardei gras galben (circa 75 g), tocat foarte marunt
2 lingurite de zahar tos
2 lingurite de seminte de chimen
1 lingurita de boia dulce
2-3 lingurite de sare
piper negru, proaspat macinat
3 linguri de suc de lamaie
6 linguri de ulei de manline extra virgin
1 legatura de marar proaspat, tocata

Instructiuni:
Intr-un castron se sareaza varza, se pipereaza, se presara cu chimen si stropeste cu sucul de lamaie si cu 5 linguri de ulei de masline. Se amesteca totul foarte bine, se acopera castronul si se transfera in frigider. Se lasa sa stea 2 ore, sau pana cand varza se raceste bine, absoarbe aromele si se inmoaie putin.

Se adauga ardeii grasi si mararul tocat, se presara cu zahar si boia si se amesteca bine. Se stropeste salata cu restul de ulei de masline si se serveste imediat, rece.

Sfaturi:
In ultimul timp am tot dat de niste verze cotoroase si atoase… adica neprietenoase cu salatele. Am marinat varza cu sare, suc de lamaie, chimen si ulei, nu numai pentru gust, ci si ca sa se inmoaie putin.
Daca aveti norocul sa fi dat peste o varza mai simpatica, puteti reduce timpul de marinare la 30 de minute.

Puteti servi salata ca atare, daca doriti un mic dejun sau o cina usoare. O puteti servi si ca salata de insotire, alaturi de carne fripta pe gratar sau prajita, alaturi de o tocana cu cartoti prajiti, sau chiar cu peste la gratar sau la cuptor.