Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel al rosiilor-uscate-la-soare se echilibreaza cu gustul acrisor al vinegretei si cel usor amarui al rucolei.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Cantitate: 2 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 5 minute + racire si temperare
Timp de gatit: 10 minute + odihna

Ingrediente:
400 g muschi de vita, semi-congelat
75 g branza Brie de la Delaco, rupta bucatele
sare
piper negru, proaspat macinat
2 rosii medii coapte, taiate felii
8 bucati de rosii-uscate-la-soare, taiate fasii
100 g frunze de rucola
2 lingurite de suc de lamaie
4 linguri de ulei de masline extra virgin
feliute de lamaie, pentru servit

Instructiuni:
Se taie carnea felii de 5-6 mm grosime. Se tempereaza apoi 1-2 ore, pana ce ajunge la temperatura camerei. Se spala si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se incinge o tigaie la foc mediu. Cand este incinsa, se adauga 2 linguri de ulei si se mareste putin flacara. Se adauga feliile de carne. Se sareaza si se pipereaza pe fata expusa si se prajesc la foc iute circa 1-2 minute, sau pana se rumenesc frumos, iar pe partea superioara apar mici picaturi sangerii. Se intorc feliile, sa sareaza si se pipereaza si pe cealalta parte si se continua gatitul alte 1-2 minute, pentru a fi facuta mediu.
Se transfera carnea pe un gratar metalic asezat deasupra unei farfurii si se acopera totul lejer cu folie de aluminiu. Se lasa la odihna 5 minute.

Se transfera feliile de carne pe un fund de lemn si se taie fasiute, transversal pe fibra. Se stropesc fasiutele cu sucul scurs sub grilajul metalic pe care s-a odihnit carnea.

Intre timp se stropeste rucola cu suc de lamaie si restul de 2 linguri de ulei de masline. Se sareaza si se pipereaza, se adauga rosiile-uscate-la-soare si rosiile proaspete. Se amesteca.

Se adauga fasiutele de carne si se amesteca din nou. Se presara salata cu bucatelele de branza Brie si se serveste alaturi de feliute de lamaie.