Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta salata de la GUXT despre care am vorbit zilele trecute, si aceasta va propune o combinatie de ingrediente mai putin obisnuita, dar la fel de delicioasa.
Oua de prepelita, bacon, rosii cherry, seminte de pin, mix de salata verde crocanta, ulei de masline de buna calitate… toate aceste ingrediente formeaza o combinatie interesanta de gusturi, arome, texturi si culori. Nu veti fi dezamagiti de ea, mai ales daca o veti insoti cu bautura potrivita: bere, ca Weihenstephaner Vitus sau Chimay Tripel, vin, cum este Corcova Chardonnay Racoveanu, ori chiar un spumant de buna calitate, ca Glera. Toate acestea figureaza in meniul de bauturi de la GUXT.
Bucatarie: GUXT
Dificultate: usor
Cantitate: 4 persoane
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
300 g mix de salata verde
100 g bacon feliat foarte subtire
20 de oua de prepelita
120 g rosii cherry, taiate in jumatate
20 g seminte de pin (sau seminte de floarea-soarelui)
4 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de otet alb, de buna calitate
1 lingurita de zahar
sare
piper negru, proaspat macinat
Instructiuni:
Se fierb ouale de prepelita 3-4 minute, sau pana ce sunt facute tari. Se racoresc sub jet de apa rece si se decojesc. Se taie in jumatate.
Se prajeste baconul intr-o tigaie bine incinsa, fara ulei (doar in grasimea pe care o lasa in tigaie), cate 1-2 minute pe fiecare parte, sau pana ce este rumenit frumos si crocant. Se toaca trei sferturi din bacon si se pastreaza patru bucati mai mari, pentru ornat.
Se prajesc semintele de pin uscat, fara ulei, intr-o tigaita, la foc mic-mediu, pana ce se rumenesc putin. Se pun deoparte, ca sa se raceasca.
Se prepara un dressing amestecand bine de tot uleiul cu otet, sare, zahar si piper, pana ce sarea si zaharul sunt dizolvate in lichid.
Se amesteca intr-un castron mare salata verde cu bacon tocat, oua de prepelita, rosii cherry si dressing. Se presara cu semintele de pin prajite si se orneaza cu bucatile de bacon puse deoparte.