Va propun o reteta plina de calitati: rapida, simpla, exotica, delicioasa, decorativa, hranitoare si sanatoasa. Se poate servi cu succes nu doar in perioadele de post, ci si la mesele la care aveti invitati. Este excelenta ca mic dejun, ca cina usoara si chiar ca pranz, mai ales pe vreme calduroasa.


Bucatarie: marocana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
75 g cuscus
150 ml apa clocotita
3 linguri de stafide mari (albe si negre)
50 g alune decojite, crude
2 linguri de suc de lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin + penru stropit
1/2 lingurita de boia iute
1/2 lingurita de chimion macinat
1/2 lingurita de seminte de coriandru, macinate
1/4 lingurita de cuisoare macinate
1/4 lingurita de scortisoara, macinata
sare
piper negru, proaspat macinat
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel)
3 linguri de seminte de rodie

Instructiuni:
Se spala si se scurg bine semintele de rodie.
Se combina cuscusul cu stafidele si apa clocotita si se inmoaie 5-10 minute.

Intre timp se prajesc alunele intr-o tigaita, la foc mic-mediu, pana se rumenesc. Se lasa sa se raceasca 2 minute, apoi se piseaza grosier.

Se combina cuscusul inmuiat cu alune, suc de lamaie, boia, chimion, coriandru, cuisoare, scortisoara, sare, piper, seminte de rodie si coriandru tocat. Se stropeste salata cu putin ulei de masline si se serveste.