Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Aceasta salata este excelenta ca pranz usor sau ca cina. Este gustoasa si plina de culoare, iar legumele proaspete pot aduce o cantitate impresionanta de micronutrienti folositori organismului: vitamine si minerale.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 5 minute
Ingrediente:
250 g creveti medii, decorticati
2 catei de usturoi, taiati in jumatate si curatati de germeni
sare
piper negru, proaspat macinat
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de suc de lamaie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
2 lingurite de mustar cu boabe
100 g frunze proaspete de spanac tanar
1 lingura de frunze de busuioc proaspat, taiat chiffonade
2 rosii mici, curatate de seminte si taiate cubulete
1 morcov mediu, taiat panglici subtiri cu un cutit econom
10 cm bucata de castravete, taiat panglici subtiri cu un cutit econom
1/2 ceapa rosie, tocata marunt
2 linguri de capere, pentru servit
1 lingurita de boia iute, pentru servit
frunze proaspete de busuioc, pentru servit
Instructiuni:
Se amesteca intr-un castronel panglicile de morcov si castravete. In alt castron se combina rosia cu busuioc.
Se asezoneaza cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper mixtura de morcovi si castravete, cea de rosii cu busuioc, ceapa rosie si spanacul, fiecare in castronelele lor separate. La spanac, sucul de lamaie se adauga doar exact inainte de a monta preparatul.
Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge o tigaie, la foc mediu. Se adauga 1 lingura de ulei si usturoi. Cand uleiul este incins, se adauga crevetii. Se prajesc 4 minute, sau pana cand devin rozalii. Se scot pe prosoape de hartie, ca sa se scurga de ulei. Se arunca usturoiul. Atentie ca usturoiul sa nu se arda, caci va da uleiului un gust amarui.
Se asaza spanacul circular, pe marginea unei farfurii rotunde si mari. Mai spre centru se asaza mixtura de morcovi si castraveti. Se aranjeaza apoi crevetii, circular. In centru se cladesc cubuletele de rosie. Se presara peste salata ceapa rosie tocata, boia, coaj arasa de lamaie si capere. Se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste alaturi de un pahar de vin rose.
Sfaturi:
In loc de spanac tanar, puteti folosi si laptuca, frunze de valeriana sau de rucola, ori un amestec de frunze de salata.
Nu stropiti spanacul cu suc de lamaie decat exact inainte de a servi salata, altfel se va ofili repede si isi va pierde culoarea verde, vibranta.
Vinul potrivit: Enira Rose sau Alira Merlot 2009
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.
arata super bine si gustul cred ca e la fel , abia astept sa o incerc:)
@Cristom84: Spor la gatit!
Interesanta reteta! Mi-am propus sa o incerc 🙂
@Simona: Poate reveniti si cu impresii? Sa nu uitati de vin. 🙂
Tare bine suna reteta asta , am nevoie de niste creveti , restul am de toate si chiar ma gandeam ce sa mai fac cu niste capere ramase singurele in frigider .
Dar , vinul va lipsi din pacate , nu cred ca-l gasesc pe la mine .
@Dorina: Un rose gasiti pe undeva. Astazi sunt deschise toate hipermarketurile. 🙂
hranitoare si usoara! Delicioasa! cu rucola incerc si eu! 🙂
@Roxana: Maimerge bine si cu spanav tanar, sau valeriana, ori macris.
nu am mancat niciodata creveti…arata bine pe farfurie!
@alinutzuka: La un moment dat, toti ii mancam pentru prima oara. Eu am ezitat pana sa-i gust, dar odata trecut pragul prejudecatii, au ajuns sa-mi placa foarte mult, iar astazi cred ca am blogul romanesc cu cele mai multe retete cu creveti. 🙂
Ce bine arata, ma tenteaza la maximum! Ma bucur ca ai folosit numai ingrediente proaspete, fara sosuri din comert cu care eu nu ma impac deloc.
@TeoBucatar: Depinde si de sosuri. Unele sunt de foarte buna calitate, iar altele nu se pot face in casa.
sincer, pt mine cred ar trebui trei portii
@christy: Asta nu ar trebui sa te opreasca. 🙂
99% din retetele tale sunt pe gustul meu dar, cand apar crevetii, procentul se ridica la 1000%. Si abia la ora 19 sunt acasa, of.
@Mirela Stanescu: Ce sa fac… Ma tem ca trebuie sa rabzi un pic. 🙂
Arata excelent. Plina de culoare si vitamine iar in perioada asta fructele si legumele sunt din abundenta, deci sa le folosim in retete de genul acesta. Ornatul mi se pare un element important si mai mult ca sigur merge cu rozeul.
@Lucian: Da, a mers foarte bine. Totul avea gust si atoma proaspete, de primavara.
Nu stiu, nu pot comenta ceva ce nu-mi place, asa ca voi spune ca-mi place asortarea culorilor in farfurie si asezarea alimentelor. Totul in imagine pare super si sunt convinsa ca pt. multi e super bun si la gust. Nu-mi ramane decat sa le urez pofta buna, celor care o vor face.
@rodica paraschiv: Poate reusesc sa va imprietenesc cu creevetii. 🙂
Nu cunosteam termenul ,, frunze de busuioc taiate chiffonade ”
suna altfel , deja te duce cu gandul departe…
@mihaela63: Chiffonade este un termen tehnic. Frunzele se ruleaza, apoi se taie fasiute subtiri.
o salata extraordinara,o adevarata explozie de culori si vitamine,multumim domnule Radu,in fiecare dimineata ne uimiti cu cite o reteta minunata.
Super delicioasa! 🙂
@panacris: Reteta singura este doar delicioasa. Super delicioasa devine numai alaturi de vinul Enira Rose. 🙂
buna arata ff bine salata si plina de arome si de vitamine
@Eli: Si de culori. 🙂
Usoara si plina de vitamine, am sa o incerc cu siguranta in urmatoarele zile.
@Freya: Te rog s-o imiti pe Corina si sa revii cu impresii. Nu uita de vinul rose. 🙂
Ei, e perfecta salata asta, cautam o reteta pentru un eveniment… si mai am ceva spanac in gradina… revin cu impresii.
@Corina: Te astept. 🙂