Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez fiert ramas din ziua anterioara, trebuind doar sa fie incalzit putin la microunde cand se serveste salata. Cei care sunt mai prudenti cu gustul iute pot reduce la jumatate, sau chiar la sfert, cantitatea de pasta de ardei iute.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 7 minute
Ingrediente:
200 g orez cu bob lung
sare
piper alb
1 piept de pui (circa 400 g ) dezosat, fara piele, taiat cubulete
2 morcovi mai mari, curatati si taiati cubulete
5 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
2 lingurite de zahar de trestie
2 lingurite de pasta de ardei iute
2 lingurite de ulei de susan
1 lingura de sos de soia
1 lingura de otet de orez
1 lingura de vin de orez
5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate
Instructiuni:
Se apala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se prajeste carnea, asezonata cu putina sare si piper alb, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se scoate din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se soteaza 2-3 minute la foc iute. Se scot din wok si se scurg de ulei pe prosoape de hartie.
Se prepara un dressing, amestecand intr-un castron restul de ulei cu sos de soia, zahar, pasta de ardei iute, piper alb, otet de orez, vin de orez si ulei de susan, pana ce se dizolva zaharul.
Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza un sfert din cantitatile de peste pui si morcov. Se stropeste totul cu sos si se orneaza cu patrunjel tocat. Salata se serveste imediat.
Excelenta. Manopera mica. Numai buna pentru o cina lejera dupa o zi caniculara.
@Virgiliu: Si gust bun. 🙂