Salata rece de creveti cu taitei

Salata rece de creveti cu taitei
Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte de a o servi, pentru a putea beneficia din plin de gustul, aroma si textura ingredientelor proaspete.

Bucatarie: thailandeza
Dificultate: usor
Cantitate: 2-4 portii
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatit: 3 minute

Ingrediente:
500 g creveti medii, decorticati si gatiti
150 g taitei de orez
2 lingurite de ulei de arahide
2 catei de usturoi, dati prin razatoare
1 lingura de sos de peste
1 limeta, coaja rasa si sucul de la
30 g alune caju prajite, sfaramate
2 cepe verzi, feliate pe diagonala
1 legatura de frunze de patrunjel (sau coriandru), tocate
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si taiat rondele
1 morcov mic, taiat firisoare foarte subtiri
cateva jumatati de alune caju, pentru servit

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castronel usturoiul, sosul de peste, sucul de limeta si uleiul de arahide.

Se pun taiteii intr-un castron cu apa fierbinte si se lasa 3 minute la inmuiat, sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce se inmoaie se taie, folosind o foarfeca de bucatarie, la dimensiuni potrivite. Se scurg bine.

Se combina intr-un castron mare mixtura de mai sus cu taitei, alune, ceapa verde, patrunjel, morcov, ardei iute si creveti. Se amesteca cu grija. Se serveste salata rece, ornata cu coaja rasa de limeta si cu jumatatile de alune caju.

Citeste si articolul →   Creveti in stil asiatic

4 comentarii pe “Salata rece de creveti cu taitei

  1. frieda_ka spune:

    Multumesc, o sa fac reteta candva saptamana asta si te anunt daca mi-a iesit =)). Apropo, am ajuns la tine pe site de pe Diacritica si nu pot decat sa ma bucur ca te-am descoperit.

    • Radu Popovici spune:

      @frieda_ka: Sos de peste este un produs obtinut industrial si se gaseste in aproape orice supermarket mare: Cora, Carrefour, MegaImage… Mai multe amanunte despre sosul de peste poti gasi aici.

Dă-i un răspuns lui frieda_ka Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.