Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara foarte repede, este usor de facut si indeajuns de spectaculoasa ca sa poata fi servita si la o masa festiva.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
160 g paste fusilli
1 lingura de capere, bine scurse
2 linguri de masline negre, curatate de samburi, taiate rondele
6 fileuri de ansoa, scurse si tocate
8 bucati de rosii uscate la soare si conservate in ulei, bine scurse si tocate
8 rosii cherry, taiate jumatati sau sferturi
4 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de otet alb
carlionti de Parmesan
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de mustar
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
cateva feliute de rosie, pentru ornat (optional)

Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 8 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.

Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron otetul cu mustar, sare si piper. Se foloseste un tel in forma de para ca sa se incorporeze uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena, emulsionata, de culoare aurie. Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amstece.

Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga rosiile cherry, maslinele, fileurile de ansoa tocate, rosiile uscate la soare tocate si dressing-ul. Se amesteca bine. Se presara cu frunze de busuioc si carlionti de Parmesan; se orneaza cu feliute de rosie si se serveste cu un pahar de vin alb si sec.