Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara foarte repede, este usor de facut si indeajuns de spectaculoasa ca sa poata fi servita si la o masa festiva.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 8 minute
Ingrediente:
160 g paste fusilli
1 lingura de capere, bine scurse
2 linguri de masline negre, curatate de samburi, taiate rondele
6 fileuri de ansoa, scurse si tocate
8 bucati de rosii uscate la soare si conservate in ulei, bine scurse si tocate
8 rosii cherry, taiate jumatati sau sferturi
4 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de otet alb
carlionti de Parmesan
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de mustar
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
cateva feliute de rosie, pentru ornat (optional)
Instructiuni:
Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 8 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.
Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron otetul cu mustar, sare si piper. Se foloseste un tel in forma de para ca sa se incorporeze uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena, emulsionata, de culoare aurie. Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amstece.
Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga rosiile cherry, maslinele, fileurile de ansoa tocate, rosiile uscate la soare tocate si dressing-ul. Se amesteca bine. Se presara cu frunze de busuioc si carlionti de Parmesan; se orneaza cu feliute de rosie si se serveste cu un pahar de vin alb si sec.
de unde cumperi rosii uscate la soare?
@brindusa: Se gasesc in orice supermarket: Cora, Mega, Carrefour, Sellgros. Sunt ambalate in borcanele, identice cu cele de pesto.
Oh, ce minunata combinatie pentru o zi de sarbatoare ca asta. Chiar daca nu e romaneasca, ce mod mai bun de a inlocui fasolea cu carnati cu ceva bun, aspectuos, aromat si care sa nu-ti dea ficatul peste cap?La multi ani de ziua noastra a tuturor!
@Elena Toma: La multi ani si un ficat cat mai sanatos! 🙂
Wow…o bunatate !
multe salutari!
@nicoleta: He-he, banuiam eu ca vei fi interesata daca postez ceva legat de Sicilia 🙂