Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile cherry pot fi substituite cu rosii obisnuite, taiate feliute, iar scrumbia afumata cu orice alt peste afumat, dupa preferinta dvs.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
200 g orez cu bob lung
sare
piper alb
200 g scrumbie de mare afumata
4 linguri de masline negre, curatate de samburi si taiate rondele
4 lingurite de capere, bine scurse
5 linguri de ulei de masline
2 lingurite de zahar
1 lingura de suc de lamaie
2 lingurite de oregano, uscat
cateva rosii cherry, taiate in jumatate
5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate

Instructiuni:
Se apala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se prepara un dressing, amestecand intr-un castron uleiul de masline cu suc de lamaie, zahar, sare, piper alb si oregano, pana ce se dizolva zaharul.

Se desface pestele afumat rupand carnea cu o furculita; se imparte carnea in 4 portii.

Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza un sfert din cantitatile de peste afumat, capere si masline. Se stropeste totul cu sos si se orneaza cu patrunjel tocat. Salata se serveste imediat.