Salsa cu ceapa rosie
„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in aceasta reteta, legumele si fructele se toaca marunt, formand un fel de salata, mai curand decat un sos. Aceasta salsa este foarte gustoasa si i se poate imprima gustul predominant dorit: sarat, dulce, acrisor, sau picant, variind cantitatile de sos de soia, zahar, ardei iute si suc de limeta.

Bucatarie: mexicana
Dificultate: usor
Cantitate: 6 portii
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
200 g rosii cherry, galbene sau rosii, tocate
1 avocado, curatat de coaja si sambure, tocat marunt
2 kiwi, curatate de coaja si tocate
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt
1 lingura de frunze de coriandru, tocate marunt
6 fire de menta, frunzele doar, tocate marunt
1-2 lingurite de sos de soia
1 lingurita de zahar brun
1/2 lingurita de seminte de chimen, macinate
1 lingurita de coaja rasa de limeta
2 linguri de suc de limeta
1 lingura de ulei de masline extra virgin

Instructiuni:
Se amesteca ceapa, rosiile, uleiul de masline, avocado, kiwi, ardeiul iute, coriandrul si menta. Se adauga chimenul, coaja rasa si sucul de limeta, sosul de soia si zaharul. Se amesteca bine si se lasa sa stea 20 de minute, apoi se mai adauga, daca este nevoie, inca putin sos de soia, suc de limeta, zahar sau ulei de masline.

Se serveste cu chipsuri, tortillas (de porumb, sau de grau), carne fripta, sau prajita, orez, cartofi.