Salsa de rosii

Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de salsa, iar unele (asa cum este si cea propusa de mine) seamana, in opinia mea, mult mai mult cu o salata decat cu un sos, atat ca textura cat si ca mod de servire.
salsa de rosii1 - Salsa de rosii 1 - Retetele lui Radu
Varianta de salsa pe care v-o aduc in atentie este nu doar foarte gustoasa, ci si folositoare, caci cu ajutorul ei vom prepara maine niste fajitas, un alt preparat mexican extrem de popular.

Bucatarie: mexicana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
1 ceapa verde, taiata bucatele
1 catel de usturoi, ras
1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
2-3 rosii coapte, curatate de seminte si tocate
cateva frunze proaspete de coriandru (sau de patrunjel), tocate marunt
2 lingurite de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de suc de limeta, proaspat stors
sare
piper negru proaspat macinat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mare ceapa si usturoiul cu ceapa verde, rosii, ardei grasi si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper, se stropeste cu ulei de masline si suc de limeta si se amesteca bine. Se serveste imediat.

Citeste si articolul →   Pe scurt despre sosul de rosii

7 comentarii pe “Salsa de rosii

  1. Daniela spune:

    Arata bine salata in forma de salsa 🙂 cred ca are un gust delicios, numai daca te uiti la poza iti vine sa o mananci. Mi-ai facut pofta! Vine pranzul acum si as vrea sa fac o salsa

    • Radu Popovici spune:

      @daniela: Se face incredibil de usor si de repede. Poti umbla la condimentare dupa cum iti tuna: lamaie, limeta, ardei iute, zahar, seminte, fructe etc.

  2. Clara spune:

    Stiu ca e off-topic, insa voiam sa va intreb de Napoli. Ati fost in week-end-ul acesta sau urmeaza sa va duceti?
    Si daca ati fost, cum l-ati si v-ati simtit?

    • Radu Popovici spune:

      @motoimaria: Aceasta este doar o reteta de baza, simpla, pe care poti improviza foarte mult, functie de ingredientele disponibille si de cheful de moment. Maine facem fajitas. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.