Salsa este un termen provenit din limba spaniola, unde inseamna sos. Exista multe variante de salsa, iar unele (asa cum este si cea propusa de mine) seamana, in opinia mea, mult mai mult cu o salata decat cu un sos, atat ca textura cat si ca mod de servire.

Varianta de salsa pe care v-o aduc in atentie este nu doar foarte gustoasa, ci si folositoare, caci cu ajutorul ei vom prepara maine niste fajitas, un alt preparat mexican extrem de popular.

Bucatarie: mexicana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 0

Ingrediente:
1 ceapa rosie mica, tocata marunt
1 ceapa verde, taiata bucatele
1 catel de usturoi, ras
1/2 ardei iute, curatat de seminte si tocat marunt
2-3 rosii coapte, curatate de seminte si tocate
cateva frunze proaspete de coriandru (sau de patrunjel), tocate marunt
2 lingurite de ulei de masline extra virgin
1 lingurita de suc de limeta, proaspat stors
sare
piper negru proaspat macinat

Instructiuni:
Se amesteca intr-un castron mare ceapa si usturoiul cu ceapa verde, rosii, ardei grasi si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper, se stropeste cu ulei de masline si suc de limeta si se amesteca bine. Se serveste imediat.