Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, dar si de miel, vita sau pui. Se poate servi si alaturi de cartofi prajiti, dar varianta cu orez este mai sanatoasa si mai hranitoare.


Bucatarie: greceasca
Cantitate: 4 portii
Dificultate: usor
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente:
800 g carne de vitel (cotlete, sau snitele), taiata bucati
1 cana de vin alb
4 catei de usturoi, feliati
1 lamaie
1 lingurita de scortisoara, macinata
2 linguri de otet
1 lingurita de zahar
2 linguri de faina
ulei de masline
200 g rosii din cutie, cu sos cu tot
sare
piper
boia iute
1 lingura de suc de lamaie
orez cu bob rotund, fiert, pentru servit

Instructiuni:
Se bate carnea cu un ciocan de snitele, ca sa se aduca la o grosime de 5-7 mm. Se tavalesc apoi bucatile de carne prin faina; se scutura excesul.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste carnea pana ce se rumeneste uniform.

Se adauga usturoiul, vinul si otetul si se da mixtura in clocot. Se gateste carnea la foc mediu, pana ce lichidul se evapora aproape total.

Se acopera carnea cu apa, se adauga scortisoara si zaharul si se fierbe carnea incet pana ce se face foarte frageda, iar sosul se ingroasa.

Se adauga rosiile si sosul lor, se sareaza si se pipereaza, se asezoneaza cu boia si se da amestecul in clocot. Se gatesc ingredientele pana ce sosul se ingroasa. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se verifica asezonarea si se serveste mancarea fierbinte, alaturi de orez fiert.