Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012

Ieri s-a încheiat cu succes, la casa „Mara” din Slanic-Prahova, cea de-a doua editie din „Marea Gratareala”. Au participat 17 persoane, toti adulti, sositi mai ales din Bucuresti, dar si din Ploiesti, Otopeni si Focsani.
gratareala01 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 1 - Retetele lui Radu

Eliberati de „povara” iernii si de amenintarea viscolului si a zapezii, care au cantarit greu la precedenta editie, am avut parte de o vreme superba, destul de calda si cu mult soare, lucru ce a dus la o atmosfera relaxata, de adevarata vacanta.
Noua organizare mi-a permis sa pot petrece mult mai mult timp alaturi de oaspeti, iar Dan, Gilberto, Mircea si Alex au gatit cot la cot cu mine. Am punctat deci la capitolul numit de mine „interactionare cu oaspetii”, cel la care am simtit ca am cam ramas dator data trecuta.
gratareala02 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 2 - Retetele lui Radu
gratareala03 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 3 - Retetele lui Radu
Ideea de a organiza un mic tur al Slanicului, cu vizite la salina, la Muzeul Sarii si la Baia Baciului a fost si ea foarte buna, caci a dat ocazia oaspetilor nu doar sa-si umple în mod placut timpul dintre mese, dar si sa se cunoasca între ei. Grupul a fost, ce-i drept, si mai omogen ca varsta fata de data trecuta, asa ca, parca, atmosfera s-a „legat” mai repede.
gratareala04 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 4 - Retetele lui Radu
gratareala05 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 5 - Retetele lui Radu
Mancarea a placut, am avut timp destul de povesti si cred ca, datorita amintirilor mele, Thailanda va avea precis acest an un plus de turisti din Romania. Punctul forte al acestor zile a fost sambata dupa-amiaza, cand gratarul Ascona 570MX si-a dovedit din nou utilitatea si calitatile deosebite. De data aceasta am avut si o butelie cu propan, eliminand astfel micile inconveniente de data trecuta, cand am folosit una cu butan care nu a reusit sa faca fata prea bine temperaturilor scazute.
gratareala06 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 6 - Retetele lui Radu
gratareala06bis - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 7 - Retetele lui Radu
Fiindca a fost ziua Cristinei (o felicit din nou si sper ca anul viitor sa si-o serbeze tot la Casa „Mara”), am facut unele schimbari în program: gratarul s-a facut mai repede si am introdus în meniu si cateva delicatese aduse de Cristina pentru a-si marca ziua, seara s-a dansat mult si totul s-a încheiat tarziu de tot, la obisnuitul foc de tabara, alaturi de mult vin fiert. La sfarsit eram frant, dar într-o dispozitie foarte buna; ca si data trecuta, miroseam a mancare din cap pana-n picioare, aveam mainile crapate si „împodobite” de cateva mici taieturi superficiale, dar eram fericit ca totul s-a sfarsit cu bine.
gratareala07 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 8 - Retetele lui Radu
gratareala08 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 9 - Retetele lui Radu
La capitolul mancare, cel mai mare succes a fost înregistrat de tocurry, tarta Tatin în varianta personala, cartofii cu rozmarin, frigaruile de pui cu trei sosuri si cele de fructe. Pieptul de rata si muschiul de porc aduse de Cristina si – ma laud si eu putin – gatite dupa ideile mele, au fost vedetele gratarelii. De asemenea, „dulce-de-iute” si „arde-iute” au fost iarasi la înaltime si au placut tuturor.
gratareala09 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 10 - Retetele lui Radu
Fata de data trecuta am schimbat meniul cam în proportie de 50%, si nu ma refer aici la „bonusurile” aduse de Cristina. Desi se spune ca echipa castigatoare nu se schimba, iar la sport probabil ca este un adevar imuabil, eu va anunt ca data viitoare voi schimba destul de mult meniul, si nu din lipsa de succes. Ce sa fac, îmi place sa gatesc mereu lucruri noi si am prea multe idei pe care doresc sa le pun în practica; cred ca de aceea nu mi-ar fi placut sa lucrez într-un restaurant, tocmai ca sa evit sa gatesc la nu stiu cata oara la rand aceleasi preparate.
gratareala10 - Şi a fost „Marea Gratareala” - martie 2012 11 - Retetele lui Radu
Interesant a fost si faptul ca, în noua organizare, avand mai mult timp liber, am reusit sa observ altfel lucrurile si, cel mai imprtant, am avut timp sa gandesc mai mult. De data viitoare aceste eveniment se va schimba din nou, de data aceasta si mai drastic: nume, abordare, meniu si pret. Sa nu credeti ca acest lucru înseamna ezitare si bajbaiala; înseamna doar îmbunatatirea prestatiei mele si a echipei de organizare, pana cand vom obtine ceva cat mai aproape de perfectiune. Sper ca maine, citind anuntul urmatorului eveniment, sa fiti surprinsi placut si, cel mai important lucru, sa dotiti sa participati.
Îi multumesc lui Dan2 pentru fotografii si vreau sa-i reamintesc Lorenei ca astept si pozele ei, asa în zilele urmatoare sper ca voi adauga la acest articol alte cateva instantanee interesante.

10 comentarii pe “Şi a fost „Marea Gratareala” – martie 2012

  1. Cristina spune:

    Radu, multumesc ca mi-ai dat ocazia sa-mi punctez ziua de nastere la acest eveniment; a fost deosebit! Salutari Corinei si lui Alexandru!
    Lorena, sa nu ma uiti nici pe mine cu fotografiile. Please. 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Cristina: Din nou, eu iti multumesc. Ai avut curaj sa-ti sarbatoresti ziua de nastere cu noi, practic cu totii niste necunoscuti, dar a iesit chiar memorabil. Una dintre aniversarile pe care le vei tine sigur minte datorita circumstantelor deosebite. 🙂 Cum primesc fotografii noi ti le voi trimite.

  2. bubulina spune:

    Ne-am numarat printre participanti, si iti multumesc ca mi-ai dat ocazia sa invat atatea lururi frumoase.
    Ne-am simtit grozav, poate nu am curatat noi cartofii prea repede, mai am de exersat la dexteritati, insa atmosfera de gatit a fost destinsa si mai puteam sa stau la masa aia sa ascult ce povestesti, in timp ce ne mergeau mainile.
    Am reusit sa prind si putin soare pe scaun afara, mi-a prins bine, oamenii au fost draguti si prietenosi.
    Inca odata multumim.

    • Radu Popovici spune:

      @bubulina: Tu ai fost clientul, deci eu iti multumesc. Oricum, ai curatat cartofi mai repede decat mine. 🙂 Salutari lui Dan si va astept si intr-una din datile viitoare.

  3. Dli spune:

    Hmm, foarte gustos 😀 m-as risca si eu la una, sincer abia astept sa vina vara sa pot iesi cu cortul si sa frigem si noi cate ceva, ca tot omul.

  4. Yoyo spune:

    Felicitari, Radu! Din ce lemn sunt placutele acelea pe care ai gatit pieptii de rata? Nu ne dai si ceva retete? Sau le tii doar pentru cei ce vin acolo? 🙂

    • Radu Popovici spune:

      @Yoyo: Placutele sunt dim lemn de cedru marinate peste noapte in vin infuzat cu mirodenii. In ce priveste retetele, le primesc pe loc participantii la eveniment… pentru ceilalti vor fi postate pe blog dupa cateva saptamani. Trebuie ca cei care platesc evenimentul sa aiba unele avantaje. 🙂

  5. Freya spune:

    Ce idee deosebita!
    Am citit si celalalt post cu evenimentul asemanator, e grozav sa poti gati alaturi de cineva care chiar stie ce spune si ce face, si sa vezi pe viu cum trebuie facute lucrurile, e altfel pe viu!
    De cand citesc blogul asta parca vad lucrurile cu alti ochi.

    Poate reusesc sa ajung si eu la urmatoarea gratareala, daca mama se invoieste sa stea cu cel mic, inca nu pot sa-l iau si pe el.
    Felicitari Radu!

    • Radu Popovici spune:

      @Freya: Cred ca cea de-a treia editie, diferita de precedentele doua in conceptie, va fi si mai interesanta. Urmareste blogul maine dimineata pentru amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.