Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Reteta de fata va ofera un preparat gustos, hranitor, bine echilibrat nutritional, potrivit asocierii cu un vin rose, cu o aciditate placuta care, alaturi de salata, echilibreaza senzatia de satietate data de somon. Puteti servi acest preparat ca fel principal la pranz, sau chiar la cina, daca doriti ca aceasta sa fie satioasa si hranitoare.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute

Ingrediente:
2 medalioane de somon, circa 450 g in total
sare
piper negru, proaspat macinat
150 g frunze de spanac tanar
suc de lamaie
2 lingurite de coaja rasa de lamaie
4-5 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lingura de unt
4 catei de usturoi, taiati in jumatate si curatati de germene
1 lingura de capere
12 cartofi noi
1-2 linguri de marar proaspat, tocat
6 linguri de iaurt gros
10 cm bucata de castravete, curatat de coaja si seminte, tocat
1 rosie, curatata de seminte, tocata
feliute de lamaie, pentru servit

Instructiuni:
Se pun la fiert cartofii noi in apa clocotita, cu sare, timp de 5-6 minute, sau pana ce sunt aproape facuti. Intre timp se prepara sosul de iaurt amestecand iaurtul cu sare, piper si marar tocat.

Se prepara o salata, intr-un castronel separat, amestecand cubuletele de rosie cu cele de castravete, sare, piper, putin suc de lamaie si 1 lingura de ulei de masline. Se pune salata deoparte, ca aromele sa se „imprieteneasca”.

Se sareaza si se pipereaza medalioanele de somon. Se incinge o tigaie. Se adauga 1 lingura de ulei si se incinge. Se prajesc medalioanele de somon cate 2 minute, pe fiecare parte, sau pana cand pestele este frumos rumenit si facut dupa preferinta. Se scot medalioanele si se lasa sa stea cateva minute, inainte de a fi servite.

Intre timp se incinge o tigaie adanca, se adauga ulei de masline si jumatatile de catei de usturoi. Se adauga cartofii, se sareaza si se pipereaza si se soteaza 2-3 minute, la foc iute, sau pana cand se rumenesc si sunt facuti. Atentie, usturoiul nu trebuie sa se arda, caci va da un gust amarui uleiului.

Se asezoneaza spanacul cu putin ulei de masline, sare, piper si un pic de suc de lamaie.
Se servesc fileurile pe pat de salata de rosii si castravete, alaturi de sos de iaurt si cartofi noi. Peste medalioane se asaza frunze de spanac, se orneaza cu firisoare proaspete de marar, coaja rasa de lamaie, capere si feliute de lamaie.

Vinul potrivit: Enira Rose

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.