Verdeturile aromate tocate marunt creeaza o crusta delicioasa pe suprafata somonului. Se pot folosi si alte combinatii de verdeturi: maghiran cu patrunjel, rozmarin cu patrunjel, patrunjel cu marar. De asemenea, se pot folosi fire de arpagic (chive) in loc de ceapa verde.
Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 7 minute
Timp de gatit: 8 minute
Ingrediente:
400 g file de somon, fara piele, gros cam de 2 cm
1/3 cana oregano proaspat, tocat grosier
1/3 cana frunze de coriandru proaspat (sau patrunjel), tocate grosier
2 cepe verzi, tocate (doar partea verde)
1 catel de usturoi
1 lingura suc proaspat de lamaie
2 lingurite ulei de masline
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita piper
Indicatii:
Se spala pestele si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in 2 bucati.
Cu un blender, se combina oregano, coriandru, ceapa verde, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare si piper. Cu aceasta combinatie, se ung fileurile de somon pe ambele parti.
Se frige somonul pe gratar, timp de 6-8 minute (sau sub grill-ul electric din cuptor), pana cand incepe sa se desfaca daca este apasat cu furculita.
Super reteta,mai ales ca sunt moarta dupa peste.Felicitari pentru reteta,sigur am sa testez si aceasta reteta.