Somon cu fusilli si pesto
Este o reteta extrem de simpla si sanatoasa. Somonul este o sursa de proteine si acizi grasi sanatosi, de tip omega 3, iar pastele contin carbohidrati cu amidon si fibre. Gustul este delicios, iar aroma de busuioc este deosebita.
Pastele din grau se pot inlocui cu paste din orez (exista pe piata fusilli produse de “Riso Scotti”, din orez) asa ca reteta poate fi savurata si de cei cu intoleranta la gluten.

Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 2 minute
Timp de gatit: 8 minute

Ingrediente:
2 fileuri de somon, fara piele, circa 400 g in total
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
sare
piper negru, proaspat macinat
200 g paste fusilli
3-4 linguri de sos pesto
12 frunze mari de busuioc proaspt, taiate fasiute subtiri
2-4 lingurite de sos pesto, pentru uns

Instructiuni:
Se umple pe jumatate cu apa o oala mare si se da in clocot. Se sareaza apa din belsug si se adauga pastele. Se da din nou in clocot, apoi se fierb pastele conform instructiunilot de pe ambalaj. Se scurg bine de apa si se combina cu sosul pesto.

Intre timp, se spala bucatile de somon cu apa rece si se sterg bine prin tamponare cu prosoape de hartie. Este foarte important ca apa sa fie indepartata complet, caci aceasta va cobora temperatura tigaii, iar bucatile de peste vor fi mai mult fierte decat prajite si nu se vor rumeni frumos.
Se incinge uleiul intr-o tigaie neaderenta si se prajesc bucatile de somon cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana ce sunt facute si fragede. Se ung bucatile de somon cu putin pesto si se pun pe farfurii, alaturi de paste. Se presara cu fasiute de busuioc si se servesc imediat.