Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de masline, capere, peste, otet balsamic, usturoi si vin.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 10 min

Ingrediente:
2 cotlete de somon, circa 200 g fiecare, 2-3 cm grosime
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat
200 ml iaurt
1 legatura de fire proaspete de marar, tocate marunt
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi, pisat
2 linguri de vin alb, sec
cateva frunze de marar, pentru ornat
1 lingura de otet balsamic
1 lingurita de seminte de coriandru, macinate
2 lingurite de capere, bine scurse, pentru servit
2 lingurite de icre de somon, pentru servit

Instructiuni:
Se spala bine cotletele de somon, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se amesteca intr-un castron mare jumatate din uleiul de masline cu otet balsamic, coriandru macinat, usturoi, vin, sare si piper negru. Se adauga cotletele de somon si se lasa pestele 30 de minute.

Se scot cotletele din marinada si se prind capetele lor cu scobitori, ca sa-si pastreze forma cand sunt prajite.

Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc cotletele cate 2 minute pe fiecare parte; se umezesc din cand in cand cu marinada ramasa in castron. Se intorc cotletele o singura data.

Intre timp, se amesteca intr-un castron iaurtul cu marar, putina sare si putin piper negru macinat.

Se servesc cotletele fierbinti, asezate pe farfurii individuale; alaturi se toarna sosul de iaurt cu marar, se asaza peste cotlete cate 1 lingurita de icre de somon, si se orneaza cu capere.