Somon cu sos de marar

Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de masline, capere, peste, otet balsamic, usturoi si vin.
somonSosMarar - Somon cu sos de marar 1 - Retetele lui Radu
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 35 min
Timp de gatit: 10 min

Ingrediente:
2 cotlete de somon, circa 200 g fiecare, 2-3 cm grosime
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat
200 ml iaurt
1 legatura de fire proaspete de marar, tocate marunt
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi, pisat
2 linguri de vin alb, sec
cateva frunze de marar, pentru ornat
1 lingura de otet balsamic
1 lingurita de seminte de coriandru, macinate
2 lingurite de capere, bine scurse, pentru servit
2 lingurite de icre de somon, pentru servit

Instructiuni:
Se spala bine cotletele de somon, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se amesteca intr-un castron mare jumatate din uleiul de masline cu otet balsamic, coriandru macinat, usturoi, vin, sare si piper negru. Se adauga cotletele de somon si se lasa pestele 30 de minute.

Se scot cotletele din marinada si se prind capetele lor cu scobitori, ca sa-si pastreze forma cand sunt prajite.

Se incinge restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc cotletele cate 2 minute pe fiecare parte; se umezesc din cand in cand cu marinada ramasa in castron. Se intorc cotletele o singura data.

Intre timp, se amesteca intr-un castron iaurtul cu marar, putina sare si putin piper negru macinat.

Se servesc cotletele fierbinti, asezate pe farfurii individuale; alaturi se toarna sosul de iaurt cu marar, se asaza peste cotlete cate 1 lingurita de icre de somon, si se orneaza cu capere.

Citeste si articolul →   Somon cu fusilli si pesto

10 comentarii pe “Somon cu sos de marar

  1. Dorel spune:

    Sint de acord. In general imi place sa respect retetele dar e o mare problema in a gasi ingredientele din retete. In masura in care le am pe toate le folosesc. Asta e situatia. Nu gasesc nici ceapa sau usturoi verde ce sa mai zic de ingrediente asiatice.
    Imi plac retetele prezentate din doua motive. Sint diferite de mncarea sa zicem traditionala si se gatesc in cel mult 30 de minute, cele mai multe.

    • Radu Popovici spune:

      @Dorel: Asa este. Stiu ca in tara se gasesc extrem de greu orice ingrediente care ies din categoria celor “de baza”. Mie imi place sa gatesc cat mai divers si sa experimentez cu tot ceea ce pot, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii dintre cititori.

  2. Dorel spune:

    Am facut o varianta a acestei retete. Spun varianta pt ca am folosit alt peste si nu am folosit icre. A iesit asa de buna ca am primit felicitari de a sotie. E placuta combinatia de peste cu sosul de iaurt cu marar.

    • Radu Popovici spune:

      @Dorel: Sa stii ca, totusi, icrele de somon combinate cu somon duc reteta la alt nivel. Oricum, daca a placut si fara ele, tot ma bucur. 🙂

  3. Radu Popovici spune:

    @miki: Dupa ce o sa gatesti de cateva ori cu noile ingrediente, le vei simti mult mai bine. Vei “gusta” in minte reteta inainte de a o prepara, asa cum un compozitor aude in minte muzica in timp ce o compune.

  4. miki spune:

    Este greu sa prepari ceva ce nu ai gustat .Eu sînt în cautarea ingredientelor pe care însa le gasesc ceva mai greu . Am reusit sa adun cîteva , dar mai am de cautat. Am vrut sa fac reteta de pui cu curry si nu am gasit sosul prezentat de tine .Dar mai încerc pentru ca m-ai facut curioasa sa gust si altceva .

Dă-i un răspuns lui Radu Popovici Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.