Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, il puteti inlocui cu ruccola. Gustul va fi diferit, dar reteta va ramane la fel de colorata si de delicioasa.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
4 fileuri de somon, cu piele, circa 800 g in total
1 lingura de mustar
2 linguri de suc de lamaie
2 lingurite de zahar brun
5 linguri de ulei de masline extra virgin
200 g frunze tinere de spanac (sau de ruccola)
1/2 lingurita de boia dulce (optional)
sare
piper negru, proaspat macinat
orez fiert, pentru servit (optional)

Instructiuni:
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Se adauga fileurile de somon si se asezoneaza cu sare, piper si boia. Se prajesc 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt facute si rumenite dupa preferinta.

Intre timp, intr-un castronel, se amesteca mustarul cu sucul de lamaie. Se adauga zahar si sare si se amesteca bine pana ce se dizolva. Se adauga restul de ulei si se amesteca bine, ca mixtura sa fie cat mai omogena.

Se spala frunzele de spanac si se scurg bine. Se asterne un strat de frunze pe fiecare farfurie individuala. Peste ele se asaza cate 1 file de somon. Se stropeste din belsug cu sos si se serveste imediat, alaturi de orez fiert.