Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.


Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:
1 file de somon cu piele, circa 300 g
1 lingura de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat
1 fir proaspat de rozmarin
2 felii de lamaie
sucul de la 1/2 lamaie
firisoare de coaja de lamaie
2 linguri de vin rose (sau alb)
2 lingurite de capere

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.

Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.

Vin pentru servit: Enira Rose 2010

WineRo pe FaceBook.

Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.