Somon cu sos rose

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.
Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.
somon cu sos rose - Somon cu sos rose 1 - Retetele lui Radu

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 15 minute
Ingrediente:
1 file de somon cu piele, circa 300 g
1 lingura de ulei de masline extra virgin
sare
piper negru, proaspat macinat
1 fir proaspat de rozmarin
2 felii de lamaie
sucul de la 1/2 lamaie
firisoare de coaja de lamaie
2 linguri de vin rose (sau alb)
2 lingurite de capere

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.
Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.
Vin pentru servit: Enira Rose 2010
WineRo pe FaceBook.
Iata lista magazinelor de unde se pot cumpara vinurile produse si distribuite de WineRo.

12 comentarii pe “Somon cu sos rose

  1. Radu Popovici spune:

    @Laura: Astazi am vazut capere mari si in Cora Pantelimon. Cred, de fapt, ca poti gasi in orice supermarket Cora. De obicei cam au aceeasi marfa.

  2. toni spune:

    Ce simplu poti obtine ceva aromat si delicios, cu doar cateva ingrediente! Cred ca a fost deosebita combinatia aceasta de somon cu vin roz. Felicitari! abia astept urmatoarele episoade.

  3. szcorilo spune:

    Si…daca tot mi-am facut vreme acum de posturi…nu pot sa nu exprim si eu incantarea in legatura cu cele 3 picanterii de la tine :), dulce de iute rosu, verde si arde iute.
    cel mai mai mult mi-a placut cel verde…parca am putut sesiza mai multe condimente in el dar, s-au terminat toate cu aceeasi viteza:). Nici macar gastrita pe care o detin cu mandrie..nu m-a putut stopa din avantul meu. Au mers aproape la orice, nu stiu daca mi-a scapat vreun fel de mancare cu care sa nu asociez, poate pt ca mai uitam de ele si de asta 😀
    Le-am terminat !
    Deci, mai vreau!

  4. szcorilo spune:

    Minunat de simplu si impresionant gust obtinut din somon…si vinul lui Mircea 🙂

    Astept si reteta de la un somon cu sos de portocale.
    Sa ai spor, Radu!

  5. Laura Pricop spune:

    Imi place reteta caci este usor de facut. unde ai gasit caperele acelea mari? capere mici am vazut peste tot dar astea mari arata mai spectaculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.