Somon la cuptor, cu legume si capere

Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita

Somon cu legume si capere este o reteta de peste la cuptor simpla si gustoasa, usor de facut, chiar daca nu este tocmai foarte rapida. Somonul la cuptor este potrivit pentru mesele in familie, aducerea platoului la masa, direct din cuptor, contribuind la crearea unei atmosfere calde si relaxante.

Somon la cuptor, cu legume si capere

  • Bucatarie: Retetele lui Radu
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4 portii
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 40 minute

Somon la cuptor cu legume si capere – Ingrediente necesare:

  • 1 trunchi de somon, circa 1 kg;
  • sare;
  • piper negru, proaspat macinat;
  • 2 lingurite de sos picant, la alegerea dvs. (optional);
  • 2 lingurite de mustar;
  • 2 linguri de suc de lamaie;
  • 3 catei de usturoi, rasi;
  • 8 linguri de ulei de masline extra virgin;
  • 1 lamaie, taiata feliute subtiri;
  • legume congelate (conopida, broccoli, fasole verde, mazare, varza de Bruxelles etc.);
  • 1-2 rosii, curatate de seminte si taiate cubulete (optional);
  • 2-3 linguri de capere.

Cum facem somonul la cuptor – Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se curata somonul de solzi. Se spala si se sterge bine, prin tamponare cu prosoape de hartie. Se practica, pe ambele fete ale somonului, taieturi adanci de 1 cm, la 2,5 cm una de alta.

Intr-un castronel se amesteca usturoiul cu suc de lamaie, 4 linguri de ulei, sare, piper, mustar si sos picant.

Se unge somonul cu aceasta mixtura, pe ambele fete, insistand la despicaturi.

Se unge un platou termorezistent cu putin ulei. Se asaza pe centru trunchiul de somon. Se taie feliutele de lamaie in jumatate si se infig in despicaturile de pe fata superioara a somonului. In jurul pestelui se asaza legumele congelate. Se ung cu restul de mixtura de usturoi.

Citeste si articolul →   Pe scurt despre sosul guai wei

Se transfera platoul in cuptor si se coace 10 minute, sau pana ce legumele se dezgheata si incep sa se incinga. Se stropesc legumele cu ulei de masline, se sareaza si se amesteca.

Se stropeste trunchiul de somon cu putin ulei. Se mareste temperatura cuptorului la 200 °C si se continua gatitul 20 de minute. In acest timp se mai amesteca legumele de 2-3 ori, iar somonul se stropeste cu inca o portie mica de ulei de masline.

In ultimele 5-10 minute se adauga si cubuletele de rosie, daca se folosesc.

Se serveste somonul cald, stropit cu putin ulei de masline extra virgin si presarat cu capere.

2 comentarii pe “Somon la cuptor, cu legume si capere

    • Radu Popovici spune:

      @Fan somomn: Sunt pesti mai gustosi decat somonul, totusi, mai ales ca la noi vporbim despre somon de crescatorie, care este foarte departe de cel salbatic. Reteta este, insa, gustoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.