Iata o reteta simpla si gustoasa, usor de facut, chiar daca nu este tocmai foarte rapida. Acest preparat este potrivit pentru mesele in familie, aducerea platoului la masa, direct din cuptor, contribuind la crearea unei atmosfere calde si relaxante.
Somon la cuptor, cu legume si capere

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute

Ingrediente:
1 trunchi de somon, circa 1 kg
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de sos picant, la alegerea dvs. (optional)
2 lingurite de mustar
2 linguri de suc de lamaie
3 catei de usturoi, rasi
8 linguri de ulei de masline extra virgin
1 lamaie, taiata feliute subtiri
legume congelate (conopida, broccoli, fasole verde, mazare, varza de Bruxelles etc.)
1-2 rosii, curatate de seminte si taiate cubulete (optional)
2-3 linguri de capere

Instructiuni:
Se incinge cuptorul la 180 °C. Se curata somonul de solzi. Se spala si se sterge bine, prin tamponare cu prosoape de hartie.
Se practica pe ambele fete ale somonului taieturi adanci de 1 cm, la 2,5 cm una de alta.
Intr-un castronel se amesteca usturoiul cu suc de lamaie, 4 linguri de ulei, sare, piper, mustar si sos picant.
Se unge somonul cu aceasta mixtura, pe ambele fete, insistand la despicaturi.

Se unge un platou termorezistent cu putin ulei. Se asaza pe centru trunchiul de somon. Se taie feliutele de lamaie in jumatate si se infig in despicaturile de pe fata superioara a somonului. In jurul pestelui se asaza legumele congelate. Se ung cu restul de mixtura de usturoi.

Se transfera platoul in cuptor si se coace 10 minute, sau pana ce legumele se dezgheata si incep sa se incinga. Se stropesc legumele cu ulei de masline, se sareaza si se amesteca. Se stropeste trunchiul de somon cu putin ulei. Se mareste temperatura cuptorului la 200 °C si se continua gatitul 20 de minute. In acest timp se mai amesteca legumele de 2-3 ori, iar somonul se stropeste cu inca o portie mica de ulei de masline. In ultimele 5-10 minute se adauga si cubuletele de rosie, daca se folosesc.
Se serveste somonul cald, stropit cu putin ulei de masline extra virgin si presarat cu capere.

Sumar reteta
recipe image
Nume Reteta:
Somon la cuptor, cu legume si capere
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total preparare:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)