De-a lungul secolelor, de când teritoriul de astăzi al României era locuit de daci şi până astăzi, cultura, limba, mitologia şi tradiţiile noastre au fost influenţate de alte culturi, fie ele ale cuceritorilor, fie ale vecinilor.

Aş vrea să vă cunosc părerea şi preferinţele. Mă interesează să aflu care anume cultură culinară, care ne-a influenţat bucătăria la un moment dat, este preferata dvs.? Eu am listat şapte culturi care şi-au pus amprenta, mai mult sau mai puţin, asupra bucătăriei noastre; sper ca o eventuală omisiune a mea să fie îndreptată de dvs. Comunicaţi-mi-o şi voi completa lista răspunsurilor posibile.
Găsiţi acest sondaj în partea dreaptă a paginii, pe la mijlocul ei.

Am ales culturi culinare care sunt şi active şi astăzi şi care ne sunt la îndemână; aşa se explică absenţa culturii romane, care a avut, înainte şi după cucerirea Daciei, timp de peste 100 de ani, un rol extrem de important.
Cred că mulţi dintre dvs. au avut ocazia să guste bucate din culturile listate, fie în călătorii, fie în restaurantele etnice din Bucureşti sau celelalte oraşe ale României, aşa că vă bănuiesc a fi, cât de cât, în temă cu obiectul sondajului.

Mi-ar plăcea dacă nu v-aţi limita doar la a bifa una dintre opţiunile sondajului de opinie, ci şi dacă aţi posta un comentariu argumentându-vă opţiunea, sau spunându-vă părerea despre sondaj în sine, ori atingând un alt subiect legat de acest sondaj.