Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, asa ca astazi ne ocupam de el. Sorbetul este un fel de inghetata pe baza de piure, sau suc de fructe. Din punctul meu de vedere este mai sanatos decat o inghetata obisnuita, caci nu contine niciun fel de grasimi. Macar stiu sigur ca folosesc fructe proaspete si dozez zaharul dupa cum imi cade mie bine.

Acest sorbet este incredibil de racoritor, datorită ghimbirului, care aduce si o usoara nuanta picanta, absolut deosebita.

Bucatarie: chinezeasca
Dificultate: usor
Cantitate: 4-6 portii
Timp de preparare: 5 minute plus congelare
Timp de gătit: 0 minute

Ingrediente:
60 g zahăr de trestie (sau zahar brun)
8 kiwi, curatate
6 linguri de suc de portocale
2 cm bucată de ghimbir, dat prin răzătoare
1 kiwi mare, curatat si taiat rondele
firisoare subtiri de coaja de portocale

Instrucţiuni:
Se dizolva zaharul in sucul de portocale.
Se pun fructele de kiwi şi ghimbirul într-un blender, împreună cu sucul de portocale, si se procesează pana ce se obţine un piure omogen.
Se toarna piureul intr-un container pentru congelator si se congelează circa 2-4 ore, sau pana ce se solidifica.
Se scoate containerul din frigider, se scoate capacul si se sparge mixtura folosind o lingura solida. Se amesteca pana ce se omogenizeaza, apoi se pune din nou in congelator timp de alte 2 ore.
Se serveste ornat cu feliute de kiwi si cu firisoare de coaja de portocala.

Precizari:
Termenul romanesc „sorbet” provine din italiana (sorbetto) si franceza (sorbet), acestea fiind preluate din limba turca (sharbat).
A nu se confunda cu serbet, care in Romania denumeste un produs zaharos din fondant (sirop gros de zahar batut pana se obtine o masa moale, colorata si aromatizata cu arome naturale).